Kaç tane zeka çeşidi vardır?

Kaç tane zeka çeşidi vardır?
D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Günümüzde hangi insan hangisinin daha fazla çalıştığını bilmiyor. Bu bende dahil. Bence bunu devlet yapmalı.

B

Bunun devletle bir alakası yok. Kişinin kendi elinde.

Selin Yasdiman 6 yıl

Peki bunu ilk okul çocuğu nerden bilsin.? Yada daha küçükleri. Erkenden belirlenmeli böyle şeyler ki ona göre zaman kaybı olmasin

Betül Köybaşı 6 yıl

Eğitim evde başlar ailede başlar. Burada ilk görev ebevynlere düşer. Daha anne karnindayken çocuk kendisini belli eder. Bu kısımda farkindalik devreye girer. Ebeveynin farkindaligi ve algılari açıksa takibe alır. Doğduğu andan itibaren kendini gösterir. Ve herşeyden önce bu durum kalitsaldir. Gen herzaman devam ettirir. Zamanla yaşayış şekli zekanın gelişimine etki eder.

Selin Yasdiman 6 yıl

Söz konusu çocuk olunca çok geniş kapsama girer ki buna ciltler bassak yine yetmez.

Selin Yasdiman 6 yıl

Bu konuda devletin yapacağı ve yapması gereken tek şey okullara ve eğitim kulüplerine, derneklere, eğitmenlere ve doktorlara ciddi anlamda takip sağlamalıdır. Kurumlara yeterli laboratuarlar ve materyaller çok amaçlı spor salonları dal ve branşlara uygun alanlar sağlanmalıdır. Her çocuğun yonelimlerine göre kişiler analiz görevine davet edilmelidir. En iyi en idealist eğitmenler çocukları gozlemleyip getirebildigi yere kadar getirir ve yetemedigi yerde uzmanlarla çalışır aileye de bu konuda bilgi verir takibe alır.

Selin Yasdiman 6 yıl

Ebeveyn fark eder diyorsunuz ama halkımızın kaçı bilinçli bu konuda? Bazıları okuma yazma bilmiyor. Çocuk ne yapsin

Betül Köybaşı 6 yıl

Yıldız Kaya peki şu anda neden çocuklar başarısız? Yönlendirme yapan olmadığı için olabilir mi

Betül Köybaşı 6 yıl

Yıldız eğitim ailede başlar evet haklısınız. Ama okul öğretmen onlardan daha bilinclidir. Aileye sundukları zaman zaten aile bunu kabul eder. Okul Öncesi Eğitim ile öğrencileri kendi alanlarında eğitme yapılsa şu anda hersey daha hayırlı olur. Balık uçmak istemez. Ve ucamiyorum diye de depresyon a girmez. Herkes kendini geliştirir. Yetiştirir

Betül Köybaşı 6 yıl

Günümüzün çocukları artık ındigo çocuğudur. Birazcık çocukların içine girip gözlemleyip sohbet ederseniz durumu anlayacaksınız.

Selin Yasdiman 6 yıl

Sokaklardaki tehlikeye sebebiyet olan avcılar da bir zamanlar çocuktu....

Selin Yasdiman 6 yıl