Kadıköy civarında yüzme öğrenebileceğim bir yer var mı?

Selam sorcevin minnoş üyeleri
Şöyle başlayayım: Ben şimdi tüm yarım bıraktığım, yapamadığım herşeyi tamamlamak istiyorum bunlardan biri de Yüzmek.
benim uzun senelere dayanan bir deniz Havuz kısacası yüzme fobim var. Ayağım boşluğa gelirse boğulacakmışım gibi oldugundan asla yüzmeye yeltenemiyorum. Bu yaz da baya sıkıntı yaşadım bu nedenle ... Öğretilmeye çalışıldı ama başarızılıkla sonuçlandı ( öğretemediler )
Kadıköy taraflarında ve ya yakın çevrede yüzme öğrenebileceğim bu korkuyu yene bileceğim bir yer önerirmisiniz?
Önümüzdeki yaz artık sahilde pineklemek istemiyorum

com-1xkoqjcmp3rk7v9igegm.jpg
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

İzmir e yolun duserse eşim de ben de yüzme antrenörüyüz. Çözeriz.

S

Hocam yeriniz nerde.

Ali Demirsoy 6 yıl

Belli bir yerimiz yok. Avukatız ikimiz de. Üniversite boyunca 4 sene yaptık. Sonra meslek sebebiyle yapamadık. Eşe dosta boş vakitlerde öğretiyoruz:)

Serhat Hazan 6 yıl

Hocam bende su korkusu yok ama kendimi geliştirmek istiyorum cankurtaran sertifikasi almak istiyorum bir iki kurs araştirdim hilton da ders veriyolar ama güvenilir olup olmadigini nasil ogrenebilirim yada yazilmadan nelere dikkat ediyim.

Ali Demirsoy 6 yıl

Ege üniversitesi havuzunda gsb nin açtığı kursları takip et. Onlar hem hesaplı hem yeterli. Ama bronzda kalırsın. Arttırman için çok idman yapman gerekir. Ben mesela yürürken yüzdüğümden daha çok yoruluyorum. Yüzme reflek haline geldiğinde öğrenilir. Bunun için sınır 5 bin tekrardır. Yani bir kol vuruşunu 5 bin kez tekrar edersen iyi öğrenirsin ve refleks olur. Dolayısıyla stili düzgün öğrenmen ve haftanın 4 günü tekrar etmen lazım. En önemli nokta ise yorulduğun zaman bedenini zorlamalısın. Patlama dediğimiz olay bu. Mesela ben 1000 m yüzerim sonra kolum kalkmaz nefes almada zorluk çekerim 200 m daha kendimi zorlayıp vucuda enerji bitti yağlardan yak komutunu vermeyi başarırsam 4000 m yi durmadan yüzebilirim. Bu sürekli idman ve sürekli fazlasına kendini zorlamanla olur. Her idmanda 25 m fazla yüzmeye zorla kendini. Sınırını hep geç. Bi bakmışsın kilometreleri yüzüyorsun.

Serhat Hazan 6 yıl

Yapı itibariyle kendime güveniyorum hırslıyım küçüklüğümden beri sporun içindeyim kötü bi alışkanlığım da yok Allah izniyle herşeyi yaparım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Ali Demirsoy 6 yıl