Kafaya hacamat yaptırmak etkili mi?

Kafaya hacamat yaptırmak etkili mi?
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
135
135 CEVAP

HACAMAT TEDAVİSİ NEDEN KAÇINILMAZDIR?
Yıllar içinde kan hücreleri yaşlanır, kanın viskozitesi(yapışkanlığı) çeşitli sebeplerle (kimyasallar, organik, inorganik vücutta birikip atılamayan maddeler, ilaç artıkları, koruyucu katkı maddeli yiyecek içecekler, iltihaplar, enfeksiyonlar, kanserojenler) bunlar viskoziteyi artırır. Damar tıkanıklığı yapar. Kılcal ile doku arası değiş tokuş yapılan yerlerde kalite düşer ve dokular yeterli beslenemez. Bunların sonucunda damar tıkanıklığı, damar sertliği, dolaşım bozukluğu oluşarak, doku ve organlar görevlerini yeterli derecede yapamaz.
Örneğin;
Bu dolaşım yetersizliği beyinde olursa; unutkanlık, öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı, stres, sinirlilik, hormonal bozukluklar, baş ağrıları gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu kalp kasında ise; kalp damar tıkanıklıkları, kalp krizleri, damar sertlikleri gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu: Sindirim sisteminde ise besin sindirimi, bağırsak hareketleri azalır, şişkinlik, hazımsızlık başlar, besinlerin sindirimi zorlaşır; kabızlık, ishal, obezite gibi belirtiler sıklaşır.
Bu dolaşım bozukluğu karaciğerde ise karaciğer hasarı, karaciğer yağlanması gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu Pankreasta ise şekere eğilim, sindirim bozukluklarına sebepler oluşur.
Bu dolaşım bozukluğu Böbrekte ise böbrek süzme görevini yeterince yerine getiremez, dolayısıyla idrarla atılım zorlaşır, geriye doğru birikimler sonucu nefrit, böbrek yetmezliğine zemin hazırlanmış olur.
Bu dolaşım bozukluğu Üreme organlarında ise üreme ile ilgili problemler, adet zorluğu, ağrılı adet, yumurtalık tembelliği, erkekte sperm azlığı, prostat zorlukları baş gösterir.
Bu dolaşım bozukluğu Kas ve eklemlerde ise ağrılar, eklem sertliği, kireçleme gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu ciltte ise kırışıklık, solukluk, matlık, renksizlik, pullanma, kaşıntı, akne gibi belirtiler ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu Vücudun genelinde ise tansiyon yüksekliği, varis, basur, uyku bozukluğu, yorgunluk, dinlenememek, halsizlik, çabuk yorulma, uyuşukluk, zihinsel faaliyetlerde gerileme, dikkat dağınıklığı, unutkanlık, öğrenme güçlüğü ortaya çıkar.
Bu dolaşım bozukluğu Hormon bezlerinde ise sinir dengesizlikleri, sindirim dengesizlikleri, durağanlık, kilo artışı dolaşım ve boşaltım dengesizlikleri, üreme, adet bozuklukları gibi belirtiler görülür.
Dolaşım bozuklukları, damar tıkanıklığı ve damar sertliğine bağlı hastalıkları, aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar alarak çözemezsiniz. Sulandırmayı düşündüğünüz tortu ve pıhtıyı hacamatla(kupa tedavisi) dışarı alarak kanı inceltmek en doğrusudur. Çünkü ilaçların karaciğer, böbrek ve mideye zararları bilinmektedir.
İşte bütün bunların neticesinde Hacamat; bütün hastalıkları önlemede, yavaşlatmakta, hastalık şiddetini azaltmakta, yara iyileşmesinde, ilaç kullanımını azaltmakta direk ya da dolaylı olarak etkili olan bir tedavi yöntemidir.
O halde hacamat; Hacamat (Kupa Tedavisi – Wet Cupping Therapy) cilt altındaki birikmiş, kılcal damarda dolaşmakta zorlanan, mikro pıhtıların, atıl kalmış vücuda zararlı organik ve inorganik maddelerin, çeşitli hastalıklar yapan toksinlerin, vakum yolu ile vücuttan dışarı alınması işlemidir.
Hacamat tedavisinde hastalıklara göre hangi bölgelere yapılacağını bilmek ve sadece kılcal damarlardan almak bilgi ve beceri ister. Hacamat yaptırmanın hiç bir yan etkisi olmadığı gibi hacamat vücutta biriken istenmeyen maddeleri dışarı alarak vücudu rahatlatıp güçlendirir.
Hacamatın kılcal damarlardaki tıkanıklıkları açtığına, kandaki ve dokulardaki toksinleri attığına, bölgesel kan dolaşımını, bölgesel doku beslenmesini ve oksijenlenmesini artırdığına, ödemi azalttığına, karaciğer, dalak ve kemik iliğini uyararak kan yapımını uyardığına, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine, ağrı kesici özelliği olduğuna, çeşitli kas spazmlarını ve eklem ağrılarını iyileştirdiğine, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmelere iyi geldiğine, dalak ve karaciğer hastalıkları ile enfeksiyon hastalıklarının tedavisine katkıda bulunduğuna ve psikolojik hastalıkların tedavisine yardımcı olduğuna birçok hastamda şahit olmuşumdur.
Dr Turanşah Tümer.

Z