Kanlı ve ıkınarak büyük tuvaletimi yapıyorum fissür oluştu sanırım ne iyi gelir?

Yaklaşık 2 haftadır büyük tuvaletimi yapmakta zorlanıyor idim. Sonrasında kanlı ve zorlu bir şekilde yapmaya başladım ve sanırım fissür oluştu. Çok kötü durumdayım. Doğal olarak ne gibi şeyler uygulayabilirim ?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Fissur icin sicak suda oturmaniz lazim gunde bir kac kez 15 er dakika. Krem olarak eczane yapimi var lakin doktorun verdigi formulu her eczane yapamiyor biz bursada 1 eczanede bulabildik. Hazir uretim olarak turkiye de yok yurtdisinda var. Gliserin nitratdi sanirim ama karisim formulunu doktor yaziyor onunla eczaneye yaptiriyorsunuz.

G

Rektoderm

Toprak Etçioğlu 5 yıl

işe yarıyomu

Zeliha Avşaroğlu 5 yıl

Kronik degilse fissur ise yarar. Uzun zaman gecmeden bu sorunu cozmeniz lazim. 2 aydan uzun suren gecmeyen iyilesme gozlenmeyen catlaklar kroniklesiyor. Tabi her seyden once kabizlik tedavi edilmesi yani sebep. O sebep duzeljrse catlak iyilesme gosterir. Sadece catlaga odaklanmak nafile bir cabadir. Ameliyatin cok fazla dezavantaji var doktorlarin cok buyuk kismi onermiyor. Gaita ve gaz cikisini kontrol edemiyorsunuz cunku gerilen kasi kesiyorlar ve geri donusu yok.

Gülhanım Iskal 5 yıl

Kremi nasıl gunde kac kez kullanmak gerekiyor

Toprak Etçioğlu 5 yıl

Bir yakinim kullanmisti net hatirlamiyorum eczaneden alirsaniz sorun mutlaka ben gunde 1 veya 2kez catlak olan bolgeye suruldugunu biliyorum. Eldiven kullanmak daha akillica cunku nitratin elden emilimi bas agrisi yapabiliyormus okudugum kadariyla.

Gülhanım Iskal 5 yıl

Anladım. gulhanim hanim benim görüştüğüm doktorlar ameliyatsiz çözümün mümkün olmadığını soylediler. Ne yapmamı onerirsiniz?

Toprak Etçioğlu 5 yıl

Rektoderm kullanıyorum 1 haftadir henüz bi aşama kaydedemedim

Toprak Etçioğlu 5 yıl

Vallahi tibbi anlamda bir onerim olamaz lakin cok uzun sure datanilmaz agrilar ceken yakinima doktor ameliyat onermedi. Baya yaslilara oneriyorlar yoksa sosyal yasami sinirliyor ameliyat. Hissi azalttigi ve o bolgedeki kas kesilecegi icin tutamiyorsunuz. Gaz ve diski kacirma yasaniyor. Yapilan ameliyatlardan bu yonce sikayetler gelince ve geri donusu olmadigindan tavsiye etmediler. Lakin once kabizlik ve kabizliga neden olan etkenler ortadan kaldirilmali. Asitli yiyecekler isal ve kabizlik yapan yiyecekler baharatlilar ve tursu tuketilmemeli lif acisindan zengin gidalar sebze tuketilmeli. Ne isal olacaksiniz ne kabiz dogal beslenmeye gecilmeli. Dr Aidin salihin kitabindaki beslenme onerilerine uyulmali bagirsak temizligi yapilmali. Tercih size kalmis artik. Iyice arastirin bir kac doktorun fikrini mutlaka alin ameliyat konusunda

Gülhanım Iskal 5 yıl