Kargoların "geldik bulamadık" yalanı için ne yapabilirim?

Selamlar
Kargoların "geldik bulamadık" yalanını neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuran varsa beni aydınlatabilir mi?
Durum şu, kitapyurdu'ndan geçen hafta bir alışveriş yaptım ve kargo cumartesi 11'de şubeye ulaştı. Pazartesi tüm gün evde olup pencerenin önünde kök salmama rağmen sokaktan firmaya ait bir araç geçmedi ve akşamında "adresinizde bulunamadığınızdan şubeye getirildi. Şubeden teslim alabilirsiniz." Seklinde bir mesaj geldi. Subeyi aradim "isaretlenmis kargolar tekrar dagitima cikmaz" dedi. Kargonun da kitapyurdu'nun da musteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Hep ayni sey "aciliyetini belirttik ivedilikle cozum olusturulmasini sağlayacağız." Yalan tabi. https://Sikayetvar.com/'a da yazdim. Kargo aradi yine ayni seyi soyledi vs. Hep yalan dolan yani. Simdi ben bu durumda hukuki olarak ne yapmalıyım? Tuketici hakları mahkemesine basvursam sonuc alır mıyım? Daha once deneyen oldu mu? Yoksa bosuna ugraştığımla mı kalırım? Avukat vs. Gerekli midir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

anladigim kadariyla yurtici kargo bunu size yapan, bana da yaptilar cunku. Daha once dumbell setimi agir oldugu icin getirmemeye karar vermis kendileri, subeye gidip guzel bir gorusme yaptim kendileriyle, para vermeden aldim kargomu. Bu arada cok agir kargolari belli bir olcute gore subeden teslim etme haklari var ancak dumbell setim bu kurallar icinde degildi.

M

cay da ikram ettiler bu arada

Mehmet Amiraslanov 6 yıl

Mng kargo yapan ama guzel gorusmeden kasıt sakin kalmanızsa ne ben sakin kalabilirim ne onlar kibar zannetmiyorum

Semiha Şerefli 6 yıl

mng kargo evde bulamazsa getiriyor diye biliyorum, ya da bizim burdaki konsept sube oyle yapiyor. Ben boyle durumlarda ya kapinin onune koydugum dolabin icine atmalarini ya da gorevli/guvenlik gibi birine birakmalarini soyluyorum hem telefonla hem de kargo notu birakarak. Sakin kalma isine gelirsek sakin kalmak asla cozum degildir kargocular ile. Zira oturdugum cevrede tum kargocular tanir beni (cok fazla kargo gidip geldigi icin, belki tum semtin rekorunu elimde tutuyorumdur ) ben de onlari cok iyi tanirim. Yetkili kimseler sanki 10 tane xanax yutmus gibi tepkisiz suratina bakiyor insanin. Tek cozum kendilerini isleriyle, olan ya da olmayan tanidiklarinizla tehdit etmek. Boyle yapinca yine ofkelenmeyip ugrasmak istemiyorlar ve hallediyorlar isinizi. Sonuc olarak kargonuza kavusuyorsunuz, eger hatirlarsa bir daha aynisi gelmiyor basiniza.

Mehmet Amiraslanov 6 yıl