Kibirli olmak ne demek?

KİBİR
''Öyle bir şeydir ki bu kibir, insanı kendi elindekiyle değil başkasının sefaletini görerek mutlu olmaya iter.''

kibirli olmak ne demek ile ilgili görsel sonucu
Kibir, kendini başkalarından üstün görmektir. Başkalarını beğenmeme ve kendini diğerlerinin üstünde görme davranışıdır. Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir.
Bir davranış olarak dışarıya yansımayabilir. İnsan kendi içinde gizli bir büyüklenme hissine sahip olabilir. Bu his zaten genellikle gizliden gizliye yürütülür. İnsan kibrini genellikle ilan etmez. Hepimizin içinde bir şekilde büyüklük güdüsü vardır. Bunun farkına varmak epey zordur. Az ya da çok, büyüklük iddiasındayız

com-ovnjm77ug96lk80mlh5e.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Şimdi fikrî olarak birbirimize üstünlük kurmaya calismiyormuyuz? Gerçekçi olalım ... Herkes benim dediğim doğru diyor basta da ben diyorum..

S

Hayır öyle değil. Fikirlerimizi paylasiyoruz. Paylasmak ustunluk kurmak değildir. Ben zaten kendimi eleştirdim. Sen de öyle. Buna sebep olan fikirleri de paylaştık. Oyle değil mi,?

Özlem Kygs 6 yıl

Onları kabul ettim zaten yazdimda :)benim yazdıklarım yanlışta olabilir soru soruyordum :))

Süleyman Keyfi 6 yıl

Anladım. Burda zaten olan bir şeyi kabul ettik ve yasadiklarimizdan kendimizden yola çıkıp paylaşım yaptık. Ama dediğin şeyi çoğu zaman yapıyoruz. Fikirlerle üstünlük kurma çabası. Karsi tarafı dinlemiyoruz ya da anlamıyoruz. Burda tartışma ortamında bile okumadan kendi fikirlerimizi kabul ettirmeye çalıştığımız çok oluyor. Dediginde genel anlamda haklisin

Özlem Kygs 6 yıl

özeleştiri kadar güzel birşey yok sorularimda kendimi ayrı tutmadim en büyük eleştiri kendime yaptım yazdıklarınizda altına imzamı atarım

Süleyman Keyfi 6 yıl

Kirici olmmaya calissam da çoğu zMan bu grupta fikir ustunlugu kurmaya calistim. Sayende bunu görmüş oldum. Tesekkur ederim:)

Özlem Kygs 6 yıl

Rica ederim sizin de diğer arkadaslari nda fikirleri beni de aydinlati bende teşekkür ederim bu teşekkür faslinida kapatalım :))

Süleyman Keyfi 6 yıl