Kiracıyım, kombi bozuldu masraf ev sahibi mi ödemeli?

Merhaba,

Kirada oturuyorum.

Bugün doğalgaz kombisi hata verdi ve servis çağırdık ana kartı yanmış ( bozulmuş) ve bir parçası daha arızalı o yüzden çalışmıyor dedi. Benim merak ettiğim bu ortaya çıkan masrafı Ev sahibine mi aittir?
780+500 =1380 TL masraf yenisi ise 2.500 TL civarındaymış.

Nasıl bir yol izleyebilirim acil lütfen ev sahibi ile ona göre konuşacağım

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Ben şu an ki eve yeni taşındığımda kombi arızalıydı tamirini yaptırdım 1 yıl sonra da bakımını yaptırdım. Sonra tekrar aynı sorundan arızalandı ev sahibine kombi taktir bu şekilde olmaz banyo yapamıyoruz dedim ben taktıramam dedi e o zaman brn taktırayım kiradan düşelim dedim olmaz ben sizden aldığım parayla taksit ödüyorum dedi (halbuki kendisi ve eşi emekli oğlu da bosch da çalışıyor 3 katlı bina komple bunun) tamam ben taktırayım %50-%50 ödeyelim dedim araya karısı girdi şu an tek kuruş harcayamayız eve dedi peki Allah büyük dedim..
Bu konuşmadan 3 gün sonra evde doğalgaz patladı hiç ev sahibine söylemedim bursagazı aradım geldiler gazı komple kestiler evin tesisatının komple değişip petek döşenmesi ve yeni kombi takılması gerekiyor dediler. Ev sahibi sonra tabii söylene söylene yaptırdı bu da ona 6.500 liraya patladı...

F