Kiracıyım, kombi bozuldu masraf ev sahibi mi ödemeli?

Merhaba,

Kirada oturuyorum.

Bugün doğalgaz kombisi hata verdi ve servis çağırdık ana kartı yanmış ( bozulmuş) ve bir parçası daha arızalı o yüzden çalışmıyor dedi. Benim merak ettiğim bu ortaya çıkan masrafı Ev sahibine mi aittir?
780+500 =1380 TL masraf yenisi ise 2.500 TL civarındaymış.

Nasıl bir yol izleyebilirim acil lütfen ev sahibi ile ona göre konuşacağım

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Kesin bilgi diye insanlari yaniltmayin. Soyle bir durum ki ayni sey benimde basima geldi. En son mahkemeye verecektim ev sahibini kapidan dondum desem yeridir. Kombi vb gibi esyalar demirbaştır dogru. Fakat elektronik bir cihaz oldugu icin her yil bakiminin yapilmasi kiraciya ait bir durum. Neticede bir esyayi kullanirken onu temiz ve bakimli tutmak kiracinin sorumlulugunda. Eger siz her yil kombi bakimini yaptirdiysaniz ve faturaları elinizde duruyorsa ev sahibinin sorumlulugunda. Ama bakim yaltirmadiysaniz her turlu siz haksiz duruma dusuyorsunuz ne yazik ki. Ben de bunu ogrendikten sonra pasa pasa ödedim arizayi. Bir de benim kombi ta 2003 yilina ait ona ragmen adam hakliydi yaptirsaydin kardesim bakimini dedi cikti isin icinden ki hakli oldugunu bir hukukcu arkadas vesilesi ile öğrendim. Ama eve gireli 1 sene olmadıysa yine ev sahibinin sorumlulugunda.

H

Ben söylenen verilere göre konuşarak kesin bilgi dedim o zaman daha açık yazayım. 1- Demirbaş içerisinde bulunan parça değişikliği ve kullanım ömrünün tamamlanmasıyla oluşan tamir masrafları ev sahibine aittir 2- Kombi bakım masrafı kiracıya ait olmakla birlikte bakım yapılmadığı için ortaya çıkan masraf kiracıya aittir Ancak periyodik bakım kapsamı dışında olan veya kiracıdan kaynaklı olmasına mümkün olmayan durumlarda masraf, ev sahibine aittir. Ana kart ise periyodik bakım dışında bir unsurdur.

Ali Gönder 6 yıl

Bakim yapildigi surece her turlu masraf (kusurlu kullanim haric) ev sahibi sorumlulugunda zaten bu konuda ikimiz de hem fikiriz. Aslinda ayni seyleri soyluyoruz.

Hakan Uysalım 6 yıl

Hakan Uysalım farklı söylediğimiz bir nokta var. Bakım yapılmadığı durumda bile, bakım kapsamı dışında kalan bir arıza olunca gene ev sahibine ait masraf ana kart yanması da periyodik bakım kapsamı dışında. Bilirkişiye sordum

Ali Gönder 6 yıl

Iste o durumda ev sahibine hak verilmis bir yerel mahkeme kararinda. Yargitay da ayni sekilde onaylamis. Bendeki de ayni sorundu adam direkt bakim yaptirsaydin belki yanmayacakti dedi hakli olarak.

Hakan Uysalım 6 yıl

Hakan Uysalım davanın içeriğine bakmak lazım tabi. Senin de, anakartın yanmaması için regülatör taktırsaydın deme şansın olur bu sefer Anakart yanması, bakım yaptırılsa bile gerçekleşebilecek bir durum çünkü. Bakımla alakası yok.

Ali Gönder 6 yıl