Kısa dönem asker en erken ne zaman terhis olur?

Merhaba dostlar
1- Kısa dönem için zorunlu izinler hariç izin kullanmadan en erken ne zaman dönebilirim ?
2.Bedelli askerlik çıkar mı çıkarsa direk bana denk geliyor sonuncuyu 1.5 ayla kaçırdım.
3- Yükseklisans kaydım var ama okula devam etmiyorum. İstersem 2019 ocak ayına kadar uzatabiliyorum.
4- Şubatta askerim.
Araba alacağım benden başka kullanan yok alamıyorum, İşi bıraktım yeni bir iş bakamıyorum. İlişkilerimde de sorun oluyor.
Sizce ne yapmalıyım? 1.5 ayım kaldı çok kararsızım.

com-qpi2sfnavrxswv8djshn.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Açılın uzman olduğum konu

Hocam tavsiyelerim tamamen senin hayata bakış açına, siyasi görüşüne, politik bilincine bağlı olarak doğru yada yanlış gelebilecek şeylerdir.

Öncelikle, üniversiteyi 2014 Haziran'da bitirdim. Küçüklüğümden beri emir almkatan da emir vermekten de nefret ederim. Asla askere gitmeyeceğim derdim. Vicdani reddi bile araştırdım. Ailem zora düşmeyecek olsaydı vicdani red de yapardım zaten. Ben bitirdikten sonra 2 sene tecilimi kullandım. Sonrada araştırmaya başladım. Bakaya kalanlara, kaçak kalanlara ne oluyor diye. Yasalar komple değişti bu konuda. Eskisi gibi seni yakaladıkları yerde alıp götürmüyorlar. Ayrıca polis GBT'sinde de çıkmıyor. 4-5 kere girdim çıkmadı. Jandarma GBT'sinde çıkıyor. Geçen otobüste denk geldim. 10 dakikada GBT bitti bana bişi demediler. Muhtemelen otobüsten tipini yamuk gördükleri üç beş kişiye bakıp geri kalanı dağıttılar. O yüzden ben arada kaynadım.

Şanslıyım da biraz. Normalde geçen sene en son 30 Eylül'de başvurmam lazımdı. Başvurmadım. Vurmayacağım da.. Bedelli bekliyorum. Eninde sonunda çıkacak zaten. Sana şimdi "şu şu sebeplerden gitme" demek üst perdeden konuşmak olur. O yüzden ben neden gitmediğimi söyleyim. Birincisi böyle bir hükümetin askeri olmak istemediğimden. Ama daha önemlisi, 5,5 ay mal gibi oluyor insan orada.. Yerden ot yolup sigara toplamayı vatan hizmeti olarak görmüyorum ben. Ya da rütbelilere kölelik yapmayı.

Kısacası tecilin var 1 sene daha senin. Ben senin yerinde olsam gitmem. Gitmiyorum da.. Hee benim bu süreçte şansım ailemin kendi dükkanı olması. Beraber çalıştırıyoruz. Bedelli çıkana kadar onlarlayım ben de.. Böyle bi şansın var ise gitme.. Yok bu dediklerin benim açımdan sorun değil diyorsan o zaman git yap kurtul.. Sen bilirsin..

G