Kızılay kayıtlarında ilik nakli yapmaya müsait kişiyi nasıl bulurum?

Merhaba arkadaşlar benim babam lösemi ve dünyada sadece 1 kişinin iliği uyuyor. Bu kişide Türk ve kim olduğu Kızılay'da gizli ve bu kişi ilik vermeyi kabul etmiyor ben bu kişiyi nasıl bulurum ??

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Kampanya başlatamaz mıyız? Daha önce iliği uyup ilik vermeyi kabul eden biri prosedürden bahsetse nasıl ulaşılıyor? Yani karşı taraf neyi duyarsa kendisi olduğunu anlar? Yahu bir öğle arasında bile çözüleibilecek bi şey, neden hayır der ki hiç mantıklı değil.

B

Kızılay uyum durumunda direkt olarak iletişime geçiyor, uyum sağlandı, donör olmakta kararlı mısınız diye. Kabul ederse tekrar sağlık testlerinden geçirilip nakil hazırlıkları başlıyor. Hayır demesinin sebebi çok çeşitli olabilir, sonradan rahatsızlanmıştır, belki kan bağışında bulunmak istedi askıya alındı, ya aile baskı kurup vazgeçirdi veya donör kadındı, infertilite tedavisine hatta tüp bebek tedavisine başladı, bu yüzden reddetti, bilemiyoruz.

Begüm Haysev 4 yıl

İnsanlar garip

Burak Rahimov 4 yıl

Begüm Haysev tüp bebek tedavisi ilik nakline engel mi?

Ezgi Dalkıran 4 yıl

Çok fazla hormon takviyesi yapılıp hassas bir bekleme süreci yaşanıyor, yolunda gitmesi durumunda transfer yapılıyor. Maddi ve manevi yıpratıcı bir süreç.

Begüm Haysev 4 yıl

Peki sürecin bitiminde bir sıkıntı oluyor mu? Sonrasında nakil yapılabilir değil mi?

Ezgi Dalkıran 4 yıl

Tabii, gebelik oluştuysa sağlıklı doğum yapıp üzerinden bir yıl geçtikten sonra yapılabiliyor.

Begüm Haysev 4 yıl