Kızım kabız dupholac ve lavman önerildi, ama hala aynı, yardım?

Merhabalar. Sikintim cok cok buyuk. Cok caresizm. 2 yasinda kizim var ve 1 senedir kabizlik yani aslinda kaka tutmaya bagli kabizlik sorunumuz var. Onlarca doktora gittik ve hepsi dupholac surup ve lavman oneriyorlar. Ve artik benm. Kizimin buyuk tuvaleti hic gelmiyor. Surupla bile helmiyor prebiyotik sase kullandim reflor maflorfalan yine faydasi yok. 5 gunde bir lavman yapiyoruz mecburen
Doktora kombiyotik sordum daba once duymadım dedi. Cok acil yardiminiza ihtiyacım var.

E
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Kabızlığın en büyük nedeni bifidobacterium probiyotik bakterilerinin azalmasıdır bunun yanında Kabızlık nedenleri arasında ise kalsiyum veya alüminyum içeren antiasit ilaçlar, normal diyet veya faaliyetlerinizdeki değişiklikler, bağırsak kanseri, fazla süt ürünü tüketmek, yeme bozuklukları, huzursuz bağırsak sendromu, Parkinson hastalığı veya multipl skleroz (MS) gibi nörolojik durumlar, hareketsizlik, yetersiz su veya lif tüketimi, aşırı müshil kullanımı, gebelik, sindirim sistemindeki sinir ve kas sorunları, bazı kişilerin hemoroid yüzünden bağırsak hareketi isteğine karşı direnmesi, bazı ilaçlar (özellikle sakinleştirici ilaçlar ve demir hapları), stres, tiroid bezinin az çalışması (hipotiroidi) sayılabilir.”

S

Serdar bey aynı sorun benim çocuğumda da var. Bizdeki sorun çocuğun kabız olması değil. Çocuğun aslında sağlıklı bir şekilde gelen kakasını tutarak kendini zorla kabız etmesi. Dışkılarından korkuyorlar, olay bu. Yapılması gereken ilk şey çocuktaki bu korkuyu yok etmek. Ben haftalardır probiyotik, kombiyotik yoğurt, kemik suyu falan(burda ne yazıyorsa) yediriyorum ama çocuk hâlâ tutuyor kakasını ve hâlâ 3-4 günde bir çıkıyor tuvalete. Ben son çare olarak oyun terapisi deneyeceğim. Umarım işe yarar.

Aliye Sancak 6 yıl

tabiki psikolojik olarak tutuyorsa kesinlikle uzman yardımı almalısınız

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl

Aliye Sancak canım aynı şeyi Yüksel Efe de yaşadık. Gerçi onun ki kakadan korkma değildi ama onun ki de canının yanacağından korkuyordu sürekli hatta bu tutma-kabızlık- kısır döngüsünden dolayı popoda çatlak bile oluşmaya başlamıştı neyse ki onu çok kolay çözdük. Ama tutmaması gerektiğini öğrenmesi/anlaması daha doğrusu kabu etmesii çok uzun zaman aldı. Sürekli anlattım konuştum neden-niçin-nasıl olacağını. Tuttuğunu belli ettiğinde de hemen tuvalete oturmaya gittik, tabi bu süreç çok sancılıydı. Gazla birlikte ufak ufak kaçırdığı çok oldu. Ki yüksel efe sebzeyi oldukça sever zaten kemik suyu hep kullanıyordum bir de bunlara kombiyotik yoğurt falan ekleyince şimdi daha rahatız. Arada sırada hala oluyor ama eskisi gibi değil. özellikle kombiyotik yoğurda başlayacağım zaman ona bu yoğurdun ve bunla birlikte yediği sebzelerin de çok iyi geleceğini tuvaletini çok kolay yapacağını söyledim sürekli ve psikolojik olarak ta buna inandı.

Duygu Sarsu 6 yıl

Duygu Sarsucum Barış da acı çekmekten korkuyor aslında. Çünkü sürekli tuttuğu için sonu acılı bitiyor Bizde sorun Kuzeyin ameliyatlarından sonra başladı. Altından kardeş kıskançlığı bile çıkabilir. O yüzden hafta sonları çok sevdiği bir öğretmeninden oyun terapisi alacak. Onun bu işi çözeceğini düşünüyorum.

Aliye Sancak 6 yıl

Aliye Sancak evet canım işte her çocuğun sorununun sebebi farklı olabiliyor tabi ki, neyse ki çocuklarımıza uygun çözümleri bulup çözmeye çalışıyoruz... Onlar hep iyi olsunlar, dermansız dertleri olmasın da inşallah.

Duygu Sarsu 6 yıl

Bunda da bizim beslenme önerilerimizi uygulamalısınız tutsun tutmasın psikolojik olarak bu tür beslenmeyi benimsemelisiniz aşağıya attım buraya da atayım aynı gönderileri

Serdar Gökçeoğlu 6 yıl