Köpek bakımı zor mu?

beni aydınlatın lütfen.
köpek beslemek istiyorum ama bahçemiz malesef yok. Evde beslenir mi? Kolay eğitiliyor mu? 3 yaşında çocuğum var zararı olur mu? Temizliği kolay mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Tamamen köpeğin karakterine bağlı bu durum. Mesela benim 4 yasında bir golden ım var 2yıldır benimle birlikte. Tuvalet eğitimi var fakat hala kazalar olabiliyor. Psikolojileri çok hassas 2-3gün aileme bırakıp şehir dışına çıksam döndüğümde saçma sapan davranıyor beni cezalandırıyor. Goldenlar oyuncudur diye bilir mesela herkes ama benim köpeğimin saldırmadığı sokak köpeği kalmadı. Daha gecen hafta siteden bir kadının el kadar terrier ine saldırdı hayvanı agzından zor aldık bıraksak öldürecek öyle bir saldırma. Ayrıca evde köpek beslenir ama temizlik konusunda aşırı hassassanız vazgeçin zira iç çamasırınıza kadar her yer tüy olacak. Evinize gelen misafirler üstünü basını silkeleyip duracak ve siz o insanlara gıcık olacaksınız. Ayrıca tatile falan giderken de yanınızda götürme imkanınız yoksa çok sıkıntı yasıyorsunuz. Bırakacak birini bulsanız da aklınız onda kalıyor bu kez. Hiç büyümeyen bir bebek baktıgınızı düşünün öyle iste...
Fakat; moraliniz bozuk oldugunda gelip sizi burnuyla dürtüp gözlerinizin içine baktığında, kafasını dizlerinize yasladığında bütün zorlukları unutuyorsunuz. İyi ki var diyorsunuz.

H