Kürtler dilleri yasaklanıp asimilasyona mı uğradı?

Burada tarihi bilmeden, 90 dan sonra gelişen olayları takip ederek, açık ve net bir şekilde Kürt düşmanlığı yapılıyor. 17.000 faili meçhul cinayetin, yasaklanan dillerin, asimilasyon politikalarının getirdiği Kürt isyanına karşı, elbette en etkili gübre milliyetçilik olacaktı.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Arkadaş, ölüm bu ülkede kurşun ve bombalarla geldiği kadar hiç birşeyle gelmiyor. Devlet ve örgüt 40 senedir silahlı çatışma içinde. Bunu durdurmanın yolu demokratik düzeni, fırsat eşitliğini getirmektir. Ama getirilmez çünkü, nemalananlar var.

A

ne yani diyarbakırlı bir kürt öğretmen mi olamıyor doktur mu olamıyor_

Emre Ateme 6 yıl

Kürt doktor oluyor, öğretmen oluyor. Kürt, Kürt olamıyor.

Ali Özçağlar 6 yıl

Olmasın zaten.

Emre Alpisko 6 yıl

Ali Özçağlar nasıl olamıyor ne olsun istiyorsunuz? Almanyada yaşayan kürtlere bak hepsi türkiyeden daha rezil halde yaşarken gidiyorlar almanyadaki türkleri dövüyorlar! Sizin kafanızı kim dolduruyor ?

Emre Ateme 6 yıl

zledimm halk mı var? La pkk biji obama diye baüırıyor farkında mısı? Bu halkın değil kendi isteklerinizi halk istiyormuş gibi göstermek. Özerklik meselesine gelirsek aen bizi mal mı sandın? Bu gün özerklik yarın ayrılık. Biz oraları kanla kazandık kanla veririz. Basit bu kadar.

Emre Ateme 6 yıl

Asimilasyon dediğin şey her zaman insanlık suçu olmaz hatta insanlık için asimilasyon gereklidir. Asimilasyon tek taraflı olmaz, çağ dışı kalmış cahillik ve yobazlık içeren kültürler ya kendi toplum bilinçlerini yeniden oluşturup kendilerine yeni bir kültür yaratacaklar (en zor ve uzun olan yol.) ya da kendilerinden daha gelişmiş bir medeniyet tarafından asimilasyona uğrayıp yok edilecekler. Kötü tarafı ise kendinden daha geri kültüre sahip medeniyetler tarafından asimile edilmektir biz Türklerin orta doğu kültüründen tokat yemesi gibi.

Doğan Uyanik 6 yıl

Her etnik kökene toprak ayırsak herkese avuç içi kadar toprak kalır mevcut durumu bozma arzusunda olan sizlersiniz

Neslihan Nilden 6 yıl