Kürtler dilleri yasaklanıp asimilasyona mı uğradı?

Burada tarihi bilmeden, 90 dan sonra gelişen olayları takip ederek, açık ve net bir şekilde Kürt düşmanlığı yapılıyor. 17.000 faili meçhul cinayetin, yasaklanan dillerin, asimilasyon politikalarının getirdiği Kürt isyanına karşı, elbette en etkili gübre milliyetçilik olacaktı.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Kürtlerin varlığını mi sorguluyorsun.

A

gayet net bir şekilde evet! Bir kere bir ırkın eski kadim olan bir yapıya sahip olması hem sosyo-kültürel hem kendine has olan kültürel etkilerine bakmak gerekir örneğin etimolojik olarak kendine has bir alfabesi yazılı bir kaynağı olmayan varolduğunu iddia ettiğin kavme ait bir delil yok... Ama olması gerekir... Sence neden yok?

Çetin Bayçin 6 yıl

Bir araştırır mısın bu dediklerini.

Ali Özçağlar 6 yıl

Ali Özçağlar araştırdığım için bunu savunabiliyorum hel beraber bakalım

Çetin Bayçin 6 yıl

hangi alfaben var kendine özgü bir tane sunarmısın bana... Yok.... Hangi yazılı eserin var şimdiye dek öyle kadim olarak erken tarihten bahsetmiyorum sen şimdi arkeoloji eğitimi vermeyeyim..

Çetin Bayçin 6 yıl

var mı..? Oda yok... Kültürel bir eser yapı yok.... Müzik... Ensurtmanlar arap eserlerin çoğu farsi ve türk çakması oda yok... Ne var kardeş..?

Çetin Bayçin 6 yıl

Hakaret ve küfüre başlamışsın.

Ali Özçağlar 6 yıl

hakaret dediğin durum bence içselleştiremediğin halinle alakalı da küfür nerede ben onu göremedim...?:)

Çetin Bayçin 6 yıl

Bak dostum. Hakarete, küfüre pek aldırış etmem. Seviye meselesi. Benim sana gönderdiklerim tarihi araştırmalar sonucunda yazılan yazılardır. Devlet politikalarının bugün senin gibiler üzerinde ki etkisini görüyoruz. Araştır, oku diyorsun... Ben araştırdım ve bu gönderdiklerimi buldum. Yeni bulmadım bunları. 3-5 sene oluyor. Empati yapmanı, inkarcılığın bu ülkeyi bu hale getirdiğini kavrayabilmeni temenni ederdim.

Ali Özçağlar 6 yıl

arkadaş bu yazdığın şeylerin herhangi bilimsel yanı dayanağı akademik yasıması malesef yok... O yüzden bilimselliği de kalmıyor.. Şehir efsosu haline gelmekte.. Devlet politikası dediğin şey senin o militarist yapına aykırı bi, r kavram gibi durduğundan böyle devlet politikası dediğin olay değişkenlik gösterir oynak ve zemini bozuktur genelleme anlamında ama hepsinin ayrı bir argümanı ayrı bir dayanak kapısı vardır.. Bugün içeride ki paraqzitler temizlenirken dışarıdan gelen kürtlere kucak açılıyor ayrı bir paradox fakat bilimsellik olaya hem objektif olmayı hemde mantık kavramını işletmeyi sağlar biraz veri okur yazarlığı denilen bir ders var böyle ıımmm hani nasıl derler dönemin adamı tarzında olan şeylere böyle akil kavramı burulmuş maymunların yazdıklarına değilde gerçekten bu işle uğraşan ve uzmanlığı bu olanların yazılarına bak...

Çetin Bayçin 6 yıl