Kürtler dilleri yasaklanıp asimilasyona mı uğradı?

Burada tarihi bilmeden, 90 dan sonra gelişen olayları takip ederek, açık ve net bir şekilde Kürt düşmanlığı yapılıyor. 17.000 faili meçhul cinayetin, yasaklanan dillerin, asimilasyon politikalarının getirdiği Kürt isyanına karşı, elbette en etkili gübre milliyetçilik olacaktı.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

kürtlerin kurtulus savasina katilmadiklarini ya da kasten daha az sayida bir birlikle istirak ettigini savunmak cahillikten ileri gelmiyorsa irkciliktan kaynaklaniyordur. Hatta halki kin ve düsmanliga itmekten dolayi bile yargilanabilir bu savi ortaya atanlar.

simdi evvela sunu belirlemek lazim;

kurtulus savasi dedigimiz sey nedir? Sadece bir cephede, bir bölgede mi gerceklesmistir? tabii ki hayir, urfadakiler isgal altindaki topraklarini kurtarmaya calisirken sakaryadakiler, afyondakiler de ayni inancla yunana kilic vuruyorlardi. Ha tabii yurt olarak sadece ülkenin bati kesimleri baz alirsaniz, anteplilerin, antebi kurtarmadan evvel gelip kütahyada savasmamasini garipsersiniz bittabi..

ortada rakamlar dolaniyor, peki sormak istiyorum; bayburt bir kürt yerlesim merkezi degilken, icinde hala daha kürt bulundurmazken neden sadece 41 asker gözüküyor listede? Cevabini da ben vereyim: Cünkü o siralar batidaki cephelerimizde yunanlilarla ugrasilirken, bayburt ermeni ve rus isgali altinda idi. Mesela sadece bizim sülaleden bile onlarca kisiyi öldürmüsler. Bayburt'taki tas magazalar denen dükkanlara doldurulup atese verilen insanlardan dolayi, 3 gün yanik kokusundan merkeze gidilemedigini anlatirmis annemin dedesi. Kendisi de o hengamede canini zor kurtarmis.

neyse velhasil demek istedigim böyle sacma sapan verilerle, olaylari bir bütün halinde ele alip degerlendirmeden yorum yapmak fitnebazligin dikalasidir. İrkci görüslerinizi buralara kusmadan evvel biraz vicdan sahibi olmayi deneyin.

A

ahahhaa bak yiğido sana şöyle diyeyim kurtuluş savaşı ve öncesinde demiş olduğun urfa yada o civarda olan herhangi lokasyondaki türk nüfüsuna özellikle diyarbakırda bakarsan sevinirim o işler öyle değil işte... Diyarbakırdaki türk nüfusu o yıllarda kürt nüfusunun çok çok üstünde

Çetin Bayçin 6 yıl

her bölgenin insanı kendi bölgesini savundu kurtuluş savaşında batıda ölenler bulgaristandan osmanlının avrupadan gelen bütün macirleri ege ve trakya insanıdır dediğim gibi lojistik olarak bu müğmkün değildi sen bence amasya tamimini bir daha oku herkes olduğu yerde örgütlendi o bayburt olayı ile ilgili kopyala yapıştır yazınıda iyi biliyorum meraklanma

Çetin Bayçin 6 yıl