Kürtler dilleri yasaklanıp asimilasyona mı uğradı?

Burada tarihi bilmeden, 90 dan sonra gelişen olayları takip ederek, açık ve net bir şekilde Kürt düşmanlığı yapılıyor. 17.000 faili meçhul cinayetin, yasaklanan dillerin, asimilasyon politikalarının getirdiği Kürt isyanına karşı, elbette en etkili gübre milliyetçilik olacaktı.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

''Kürt' isminin kaynağı tarihsel olarak binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Bazı araştırmacılara göre Kürt terİminin temelinde ''KUR'' yatmakta olup Sümer Kökenlidir. Sümer dilinde '' Kur'' dağ demektir. Ti eki aidiyeti ifade eder. Böylelikle ''KURTİ'' Dağın Halkı anlamına gelmektedir. Kürdistan coğrafyası dağlık bir bölgedir. O çağlarda insanlara coğrafyalarıyla veya yaşam tarzlarıyla bağlantılı isimler verilirdi. Kürtlerinde bu dağlık coğrafyada yaşamasından ötürü bu ismi aldıkları söylenmektedir.Sümer dilindeki ''Kurti'' ismi, Greeklerde 2500 yıl önce ''Kardukya'' daha sonraları ise ''Kurdienne''(Kürt Memleketi) diye geçmiştir.

A

bana tarihi bir delil sunmadan bi varsayımlı ibareler çok vasıfsız kalıyor o zaman kürt dilinde dağ dağlı kelimesi neden evrildi çiya oldu edebi hiçbir kanıt yazılı eser yok boş kalıyor bu debelenmeler şimdi sana örnek verecem apışıp kalacan nan kelimesi yani ekmek orta asyada halen kullanılan bir kelime iken neden sizin diliniz de de var?

Çetin Bayçin 6 yıl

20500 yil mi? Gobekli tepe bile 12000 yıllık ve bulunan en eski kalıntı. Neyin kafasi bu

Serdar Meraklı 6 yıl

Rakamlara takılma. Yazım hatası olmuş

Ali Özçağlar 6 yıl

He sen yazmadin yani copy paste:)

Serdar Meraklı 6 yıl

sen kopyala yapıştır yapmaya devam et.. Git biraz araştır yaaa.. Daha demin sorduğum hiçbir soruya cevap veremezken hala burada şekeri alınmış çocuk gibi debeleniyon git kumda oynaa

Çetin Bayçin 6 yıl