Kurumsallaşmak için nasıl bir yol izlemeli?

Arkadaşlar, şimdi biz afrika örgüsü vb. Marjinal kafalar yaratıyoruz. Bunun reklamını vb rahat rahat yapabilmek ve olası sıkıntılardan korunabilmek adına evimizde rahat rahat çalışabilmek adına vergi levhası almak gibi resmi işler yapmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda sizlerden yardım bekliyoruz.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

hiç bulaşmayın.

Y

Neden diye sorsam hocam?

Anıl Hazaltürk 6 yıl

bir defa mali müşavire para vermeniz gerek 200 tl matbuu vergi var 50 -60 tl beyanname parası evinizi adres göstereceksiniz kiranın %26 civarında stopaj bağkur o parası bu parası bitmez. Kaldıki ben size sorayım neden. Müşteriniz rasta parasını gider gösteremez bu yüzden fatura istemez. Apartman sakinlerinin şikayet edeceği koku, gürültü gibi sonuçlar çıkmıyor faaliyetinizde ruhsat gerekmez.

Yaren Kaboglu 6 yıl

götürü üsül için elsanatları ile uğraşmak gerekir orada bile yıllık masraf çıkar.

Yaren Kaboglu 6 yıl

Öğrenmek istediğim şey elsanatlarından, sanatkarliktan alabilecegimiz olay. Biri belirtmistti yillik 750-800 lira civarı cikiyor vergisi diye o yuzden merak ettik bizde

Anıl Hazaltürk 6 yıl

o götürü geleneksel el sanatları için geçerli götürü vergi onun için geçerli onda bile iş yeri adresi isterler. En doğrusu vergi dairesine gidersin oradan yönlendirirler ondada para kazanıyorum demeyinde bu işi yapmak istiyorum götürü usulde vergiye tabii olabilirmi yıllık masrafı ne olur diye sorun yinede tavsiye etmem. Ama festival ve benzeri etkinliklerde zabıtaya karşı belgem olsun gerekli diyorsan başka.

Yaren Kaboglu 6 yıl

Tamamdır, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. En kısa zamanda bu şekilde gidip soracağım vergi dairesine

Anıl Hazaltürk 6 yıl

yapmayı düşündüğün yerde sormayıp başka bir yerde sorsan daha iyi olur arkadaşım boşuna kovaya taş atıp dalgalandırma.

Yaren Kaboglu 6 yıl