Lisansta aldığım kyk kredimi yüksek lisansa başlarsam erteleyebilir miyim?

Merhaba arkadaşlar KYK ödemem bu ay başlıyor. Şuanda çalışıyorum ama yüksek lisansa kayıt oldum bu borcu ertelememi sağlayabilir mi acaba. İyi günler

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Ben olsam ödemem. Daha yeni açıklandı faizlerin silinip cüzi miktarda taksitler yapılacağı. Şu an ödemenin zerre manası yok. 1-2 aya belli olur o durum hiç dokunma.

Ö

Gecikme faizleri mi silinecek hocam? Benim geçen ay başladı ödemeler, iki aydır düzenli sekilde ödüyorum. Aldığım paraya 2000 TL eklemişler.

Sadık Uyuz 5 yıl

Hocam üzgünüm ama sizinkine dokunmazlar. Amaçları hiç ödemeyenleri teşvik etmek. Evet faizleri silecekler.

Ömer Avesta 5 yıl

Anladım hocam, senetteki öngörülen faiz de normal ödeme planında sabit kalacak. Devlet alacağını asla bırakmaz deyip ödeyeceğiz )

Sadık Uyuz 5 yıl

Ömer Avesta bu konuda cok bilgim olmadigi icin sormak istedim. Silenecek olan meblağ ne kadar oluyor. Yanı su an görünen borcum, senette imzaladığım anaparadan yaklaşık 1800 TL fazla. Faiz kısmı bu ilavenin tamamı mi oluyor acaba.

Kerime Küçükçolak 5 yıl

Kerime, ışte o para öngörülen normal faiz. Ben de onu sormuştum. Eğer Gecikme durumu olmadan bu borç hanesinde yazıyorsa maalesef bu silinmiyor. Ben 14 kusure imza attım, 16 kusur ödeyeceğim.

Sadık Uyuz 5 yıl

Teşekkür ederim Sadık bey. Bir umut belki siliyorlardir dedim de, acı gerçek. Allah borcu tamamlamayı nasip etsin ne diyelim

Kerime Küçükçolak 5 yıl

İnşallah, sağlık olsun da halledilir bu tür borçlar

Sadık Uyuz 5 yıl