Mac pro klavyesinde command tuşunu nasıl değiştirebilirim?

Selam arkadaşlar şuan işyerimde mecburi olarak mac pro ya geçmek zorunda kaldım kitlediler yani Apple dan nefret eden birisi olarak haliyle alışamıyorum. Önümde standart microsoft klavyesi var apple kalvyesinde ki command tuşunu(bu klavyede windows tuşu) ctrl olarak değiştirmek istiyorum ki kopyala yapıştırı eskisi gibi kullanabileyim bir türlü yapamadım. Ayrıca bu mac te ekstra masaüstü falan vardı sanırım onuda bir türlü açamadım bilen varsa yardımcı olabilir mi kırıp atıcam yoksa ( dipnot: Google ı kullandım)

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Formatla windows kur diyen arkadaşların kafasını yaşamayı kimse istemez. Mbp kullanıyorsun hemde windowslu . İçlikle takım elbise giymek kadar üzücü durumdur. OS X varken diğerlerine process düşmez.

E

O kafayı yaşaman için 30 sene bilgisayar kullanman lazım. Herkese nasip olmaz evet

Murat Bozdemir 6 yıl

Rezalet durum. Windows kullanacaksan windows için üretilen makine al osx için tasarlanmış bir makineye sen gidip windows kurarsan gülerler. Diski ayır içine kur elbette sadece windows ortamında geliştirmen gereken programları kullanabilirsin. Sürekli windows kullanmak zeka göstergesi değil. Aksine yeniliğe uyum sağlayamama göstergesidir. Neyse uzatmanın alemi yok 2k ya windows çalıştıran muadil cihaz almak yerine 10k verin işletim sistemini silip bide üstüne windows kurun.

Engin Yapmaz 6 yıl

Param var o yüzden sorun değil Cihazı seviyorum ama MacOS yeterli değil benim için. Size yeterliyse siz kullanın tabiki. Cihaz MacOS için tasarlanmamış ayrıca, siz eski PowerPC Mac'lerle karıştırdığınız herhalde. Yeni MacOS'lar Intel işlemcilerle bildiğin normal PC cihazlar. Hiçbir farkları yok.

Murat Bozdemir 6 yıl

Murat Bozdemir akıllı adamsın ama bill gates, amca oğlu falan herhalde ya da komisyon falan veriyor gerçi windows 10 bi nebze düzelmiş onla kıyasladığını düşünüyorum önceki sürümleri de bu tartışmaya dahil ediyorsan pes derim başka da bişey demem

Günce Simsekel 6 yıl

Cahille laf dalaşına girilmez dicem de seviye düşebilir ondan devam etmek istemiyorum. Bahane afedersinizg. T gibidir herkeste bulunur. Sen bildiğini oku boşver seni sen yapan bu özelliklerindir.

Engin Yapmaz 6 yıl

Size Steve hisse mi bıraktı ölürken peki

Murat Bozdemir 6 yıl

Engin Yapmaz Fikrini savunamayıp ne güzel hakaret ediyorsun öyle Şimdi toplantıya girecem, yoksa daha çok eğlenirdim valla. Ben cahilim siz çok bilgilisiniz tamam Bu engin bilgilerinizi bu grupta paylaşıp herkesi aydınlatırsınız umarım.

Murat Bozdemir 6 yıl

Bakin MacOS dayim suan Ionic projesi ile ugrasiyorum

com-8q2k2dsp3f4ifi2wtluq.jpg

Murat Bozdemir 6 yıl

Asla cahilsin diye bir ithafta bulunmadım. Uzamasın deyip konuyu kapattım. Projende başarılar..

Engin Yapmaz 6 yıl

Tesekkurler hepimize Kirilan olmamistir umarim. Fikir tartismayi severim ben birazcik kusura bakmayin.

Murat Bozdemir 6 yıl

Murat konu dışına çıkarsak, cordova da kullanıyor musun sadece ionic mi?

Tolga Yorumcu 6 yıl

Cordova angular 2 ionic 2 projesi bu suan calistigim.

Murat Bozdemir 6 yıl

Github'ın var mı?

Tolga Yorumcu 6 yıl

Bu projeyi soruyorsan kurumsal proje bu. Sirket ici git uzerinde duruyor. Genel soruyorsan githubim var ama sadece gists icin kullaniyorum. Normal projelerim bitbucketta private repolarda.

Murat Bozdemir 6 yıl