Meslek lisesinden mezun olunca 2 yıllık mı okuyayım 4 yıllık mı?

Öncelikle yazıyı neden buraya yazdığımi açıklıyim. Buradaki insanların çoğu mühendislik okuyor yada yakin işlerle uğraşıyor ve birçok kişide meslek lisesi çıkışlı.

Ben şuan meslek lisesi son sınıf öğrenciyim endüstriyel otomasyon okuyorum ve okulumuz bölüm anlamında bizleri çok iyi yetişiyor ancak bölüme fazla ilgi gösterdiğinden dolayı bu sene gircek olduğum YGS - LYS sınavına istediğim ilgiyi veremedim.

Sormak istediğim soruysa mezun olunca 2 yıllık hakkını kullanyimmi yoksa kazanamama durumunda 1 yıl daha çalışıp 4 yıllığı zorluyimmi tecrübesi olan abilerim yazarsa sevinirim bu konu benim için çok ciddi çok ikilemdeyim dgs yi onerenler var onermeyenler var sizler ne diyorsunuz??

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

emre düşüncem buraya doğru ciddi bir şekilde kaymış durumdaydi ailemi arada test ediyorum 2 yılliga git mezun olur elinde işin olur der gibiler dediğini yapmayı planlıyodum öteki yandan okuldaki en az 20 yıllık bölüm hocamız var şuana kadar sayısız öğrenciyi mezun etmiştir ve aralarında şuan ayda 10.000 dolar kazananindan fabrikası olana kadar her çeşit insan var bizlere sık sık örnekler veriyor ve böyle bir durumda 2 yılliga gitme mızın daha uygun olacağını söylüyor verdiği önekler çok iyi yere gelmiş olan 2 yıllık okumuş öğrenciler. Onat Valkyrie MTOK u biliyorum eğer olursa marmara üniversitesi mekatronik bölümü metok istiyorum ama nedense hocalar metoka güvenmeyin arada farklar oluşacak diyorlar imza yetkisi falan gibi

K

imza yetkisi olayı tamamen şehir efsanesi mtok ile girmenin ilk seneki bilimsel hazırlık dışında bir farkı olmuyor diğer türlü şeylere aldırış etme bu tamamen diğer mf4 'den giren insanların uydurduğu bir şey ve sen orada okurken onlardan aşırı farklı olduğunu kısa sürede anlıyorsun hocaların bile sana daha fazla ilgi gösteriyor

Onat Valkyrie 5 yıl

Çok sağol kardeşim kararsızlik kötü gidermeme yardımcı olduğunu için

Kadir Bayramova 5 yıl