Meslek lisesinden mezun olunca 2 yıllık mı okuyayım 4 yıllık mı?

Öncelikle yazıyı neden buraya yazdığımi açıklıyim. Buradaki insanların çoğu mühendislik okuyor yada yakin işlerle uğraşıyor ve birçok kişide meslek lisesi çıkışlı.

Ben şuan meslek lisesi son sınıf öğrenciyim endüstriyel otomasyon okuyorum ve okulumuz bölüm anlamında bizleri çok iyi yetişiyor ancak bölüme fazla ilgi gösterdiğinden dolayı bu sene gircek olduğum YGS - LYS sınavına istediğim ilgiyi veremedim.

Sormak istediğim soruysa mezun olunca 2 yıllık hakkını kullanyimmi yoksa kazanamama durumunda 1 yıl daha çalışıp 4 yıllığı zorluyimmi tecrübesi olan abilerim yazarsa sevinirim bu konu benim için çok ciddi çok ikilemdeyim dgs yi onerenler var onermeyenler var sizler ne diyorsunuz??

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Abi 1 sene daha çalışirsam yapabileceğime güveniyorum çünkü okulun tatil olduğu günlerde günde 700 soruya kadar çözen birisiyim fizik matematik biyoloji kimyamda iyi ancak okul fazla izin vermiyor YGS ye fabrika otomasyonu diye dersimiz en yüksek not 33 ve de baraj ders üniversite yı kazanipta mazun olamassak hocalar çocuk kazanmış geçirelim demiyolar çalışsın geçsin diyolar o bakımdan bu sene okul sınav larina daha çok ağırlık veriyorum dgs dediğin gibi bir avantaj ama şöyle bir dezantaj var okul 5 kişilik kontenjan aciyorsa en yüksek yapani alıyor 1 soru yüzünden gidemenler oluyor istediği yere ama lys de bu durum okarar gaddar değil

K

YGS LYS kardom. Daha esnek ve daha bol seçenekli. En büyük hatayı sene beklememek için kararsız kaldığından dolayı sırf gitmek için gidenler yapıyor. Sonra uğraş dur. Ömrün gidiyor.

İbrahim Kurttaş 5 yıl

Aynen öyle hocam

Kadir Bayramova 5 yıl

Bu kadar azimliysen kal 1 sene daha 700 soru azimsancak gibi degil

Mehmet Birsen 5 yıl