Mesleklerin avantajları ve dezavantajları?

Merhaba arkadaşlar sizden rica etsem mesleginizin avantajı ve dezavantajı var mi? Üniversiteye yerleşim zamanı genç kardeşlerimize ornek olsun.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Kendinize iyi bir meslek seçin. Meslek seçerken bu işte çok para var kısa zamanda köşeyi dönerim hayallerine kapılarak seçim yapmayın. Geç aynanın karşısına. Ben kimim de. Eeeeee bu kadar yıldan sonra kim olduğunu, nelere meraklı olduğunu bilirsin herhalde? Meslek seçerken sevdiğin işi seç ve severek yap. Ayakkabı boyacılığı yap ama sev, limon sat severek yap işini. beynin hangi işe yatkinsa o işi seç .

Bir de sizlere tavsiyem hayal aleminde fazla gezmeyin. Asgari ücretin 1404 TL ( AGİ içinde ) olduğu bir ülkede yaşadığınızı unutmayın. Bazı şeyler nasip kısmet işidir .
Anneler babalar, çocuğunuza mal mülk biriktireceginize onların eğitimine yatırım yapın. Hayatta en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır .

Bu bahsettiklerim sadece meslek seçimi ve kariyerden ibaret. Bir de çocuklarınızın sağduyu mekanizmasının gelişmesi için cabalayin .

Şunu asla unutmayın, çok iyi bir kariyeriniz olabilir ama sağduyunuz gelişmemişse, vicdani zekânız düşükse toplum nazarında ROBOTİK insandan farkiniz olmaz .

V