Milli işletim sistemi Pardus neden yaygınlaşmadı?

Kafamda oluşan iki soru
1. "Teknolojisi bize ait olmadığı için yaygınlaşmadı." Paket sistemi ile ilgili?
2.Niçin sahip çıkılmadı?
(Yapıcı yorumlar harici silinecektir.)

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Devlet adamlarının açık kaynaktan bahsetmesi önemli. Pardusun pisi tabanı ya da şu anki debianı çarpıştırma noktasından uzaklaşıp yapılacak iş adımlarının neler olacağını konuşmalıyız. 2011de biz pardus anka olarak aldık, pisilinuxta devam ettik. Bu arada debian çatallaması da çıktı. Bir sürü girişim ve gayret var. Tema ikon tartışmaları ile diş göstermektense gerçekten geri bildirim yapan ve üreteni emek vereni teşvik eden, katkı sağlayan laflar etmek gerek.
Ben CHPli değilim ama zamanında Erdal Aksünger ile çok irtibatımız oldu pardus için. Birileri açık kaynak için ses çıkarsın da ister hükümetten olsun, ister muhalefetten. Bizim işimiz ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz olmalı. Yapamıyor isek kullanıcı olarak geri bildirim yapmak ta en büyük katkılardandır. Herşeye diş gösteren basmakalıp bir insan olmak insanın kendisine hakaretinden öte birşey değildir. Erdal Aksünger de konuya hakim değildi bahsederken ama olsun. Devlet adamı da öyle ya da böyle bu işlerden bahsetsin.
https://www.youtube.com/watch?v=df3xSJaOHt8

D

CHP muhabbeti nereden çıktı? Bir insanın ülkesi için bir şey yapması partiye mi bakıyor? Gözünü açıp bir şeyleri görmesi, secmesi, eleştirmesi partiye mi bakıyor?

Mete Arbak 5 yıl

Tekrar oku kardeş. Konunun siyaset açısından bakılmaması gereken bir konu olduğuna değinmeye çalıştım. Ön bir düşünceye sahip olmadan oku.

Demiray Günyüz 5 yıl

Okudum da burada neden özellikle bir parti ismi verme ihtiyacı hissettin onu bulamadım

Mete Arbak 5 yıl

Birşeye sahip çıkacak isek ideoloji değil varılacak hedef önemli. Bunu anlatmak için geçtim. Sen bi daha oku

Demiray Günyüz 5 yıl