Milli işletim sistemi Pardus neden yaygınlaşmadı?

Kafamda oluşan iki soru
1. "Teknolojisi bize ait olmadığı için yaygınlaşmadı." Paket sistemi ile ilgili?
2.Niçin sahip çıkılmadı?
(Yapıcı yorumlar harici silinecektir.)

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Öncelikle resmi dairelerde kullanılan uygulamaların hemen hepsi windows için yazılmış durumda ve çoğu dışardan hizmet ile alınmış durumda. Çok ciddi olarak uyarlama çalışması yapılmalı. Memurların neredeyse hiçbiri windowsu düzgün kullanamıyor, çok ciddi eğitim verilmeli. Bunun yanı sıra teknik anlamda windows kişisel tarafta kötü de olsa server ve bu işlerde acayip stabil ve kolay kullanımı var. Daha bir sürü şey sayabilirim. Çok ciddi emek ve çalışmak ister geçmek. Geçmelimiyiz bence evet.

B

linuxtan daha stabil olduğunu sanmıyorum server tarafında

Ali Karaduman 5 yıl

Linux sistem uzmanın iyi ise tabi ki de daha iyi sonuçlar alırsın ama genel anlamda bakarsak guncellemeri yaptığın sürece Windows için ayar yapmana gerek yok bide herhangi bir sorunda destek verecek arkanda bir kurum var. Resmi kurumda yıllarca çalıştım o yüzden Windows daha avantajlı linuxa birinin sahip çıkıp stabil, kolay bir hale getirmesi gerekiyor. Default linux serverı 5 dk içerisinde hacklersin en basitinden dizin geçişleri açık veya söyle söyle söyliyim dizine boş index atmazsan komple dizin içerisini görürsün ama Windows göstermez ufak görünse de bazen büyük sorun bunlar

Berkant Arslanoğlu 5 yıl

Eğer güvenlik tarafı ağır basılacaksa centos güncellemeleri en stabil güncelleme desteği olan yapı. Fakat istenirse debian tabanlı olan uygulamalarda da bu rahatlıkla yapılabilir. Pardusun debian tabanlı olacağını varsayarsak sadece güncellemelerin hazırlanması, kontrol edilmesi için oluşturulacak bir geliştirme ekibi bunları aynı centos sunucularına verilen hizmet gibi hızlı bir şekilde oluşturulabilir. Bu tamamen bu işe karar vermek ve organize olabilmekle alakalı bir durum. Yoksa kendi başına pardus kendini koruyamaz.

Durali Yenioğlu 5 yıl