Milli işletim sistemi Pardus neden yaygınlaşmadı?

Kafamda oluşan iki soru
1. "Teknolojisi bize ait olmadığı için yaygınlaşmadı." Paket sistemi ile ilgili?
2.Niçin sahip çıkılmadı?
(Yapıcı yorumlar harici silinecektir.)

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Bağlantıda şöyle yazmışlar "TÜBİTAK'ın ürettiği Pardus yabancı donanımlarla uyum sıkıntısından dolayı başarılı olamadı." Bundan ilerleyen dönemlerde yerli donanımın teşvik edileceği olasılığı çıkabilir. Ben konuşmayı dinlemedim, dinleyen varsa doğrusunu yazabilir. İfadeler değişik kaynaklar değişik biçimde yazılmış.

G

Apple gibi bir firma ARM tabanlı işlemci üretip donanım ile yazılım arasındaki farkı kapatmanın derdinde. Biz de üretebiliriz diye düşünüyorum tabi o kadar ufku geniş birileri varsa

Ali Blkbş 5 yıl

Bence burada akıllı tahtalardan bahsediliyor olabilir. Akıllı tahtalarda Pardus'un kullanılması öncelikliydi sanırım.

Gokhan Grünberg 5 yıl

Haberin içeriğine bakmadım hocam. Asıl sorun akıllı tahtalar değil. Zengin materyalimiz yok. EBA bu konuda çok zayıf. Öğretmenler okullarda tahtayı projeksiyon cihazı gibi slayt gösterisi olarak kullanıyor. 3d animasyonlar, etkileşim uygumaları malasef yeterli kadar değil.

Ali Blkbş 5 yıl

TSK ve Emniyet dijital yeniliklere anında adapte oluyorlar ve istisnasız kullanıyorlar. Neden? Zeka ile ilgili bir konu değil bu. Çünkü yukarıdan emir verildimi kimse bunu yorumlayamaz ve personelin ilk yapacağı şey sistemi kullanmaya, öğrenmeye başlamaktır. Yani demem o kurumlara kesin bir talimat ile kullanım zorlanmalı ve uygulamaya geçilip geçilmediği denetlenmeli. Ben kullanamıyorum diyeni vasıfsız göreve göndereceğiz desinler bak bakalım işler nasıl yürüyor.

Demiray Günyüz 5 yıl

Neden bu ülkede bir şeyler baskı yolu ile oluyor ki? Çıkıp birçok kurum karar aldık geçtik diyemiyor. Güvenlik alanlanındakiler diyor onlarda mecburlar. Malasef Demiray Günyüz hocam dediğiniz gibi olursa ancak yaygınlaşır

Ali Blkbş 5 yıl

Baskı değil kardeş insan fıtratı problem. Herkes herşeyi çok biliyor, herkes yük almamak için kırk bahane buluyor. Kaçmak için akla hayale gelmeyecek bahaneler üretiyor.

Demiray Günyüz 5 yıl

İşleri bu noktaya getiren en büyük sorun eğitim sistemi. Bilinçli bir toplum olabilseydik hocam bugün bunları değil ARM tabanlı işlemci üretmeyi, Pardus'a ne katabilirimi konuşurduk.

Ali Blkbş 5 yıl

Eğitim sistemi oldu bitti rayına oturmamış bu ülkede. Bu ciddi bir sorun gerçekten.

Demiray Günyüz 5 yıl

Eğitim değil de insanları aynı noktaya toplamak hedeflenmiş sürekli olarak. Devletin kuruluşundan bu yana bu mantık maalesef değişmemiş.

Demiray Günyüz 5 yıl