Mısır Piramitleri geçmiş medeniyet tarafından yapılmış olabilir mi?

Pramitleri uzaylıların yaptığını düşüne biliyoruz. Peki ya geçmiş medeniyetlerin bilgisi ile yapıldıysa. Ve hiç bir iz kalmamış olsa bile geçmiş medeniyetler bildiğimizden daha gelişmiş ise ?

com-l4n7hyr1ayflhwpsovq7.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
76
76 CEVAP

"Ve hiç bir iz kalmamış olsa bile..."

Ne yaptılar? Elde ettikleri gelişmişlik göstergesi teknolojileri yok ettiler veyahut bulunamayacak bir yerlere mi sakladılar? Adamlar ölülerini bile mumyalamışlar, saklayalım da belki öteki tarafta işimize yarar diye. Hatta o ölülerin yanına değer verdikleri eşyaları da koymuşlar birkaç adakla birlikte. O özenle sakladıkları pek kıymetli mumyaları bile bizim tarafımızdan bulunmuşken, bu var olabileceğini düşündüğünüz teknolojilerin bulunmamış olmaları sizi hiç şüpheye düşürmüyor mu?

E

Düşürüyor:)

Emre Dilki 6 yıl

Ama yine de umut ediyorsunuz değil mi? Ben de isterdim çok gelişmiş teknolojileri olsun, biz de onları bulalım, sonra bilim insanları o teknolojilerden faydalansınlar falan... Hadi Mu, Atlantis battı deniliyor da kanıt sunma zorunluluğundan yırtıyor insanlar. Piramitler de batmadı ki, nerede bu kanıtlar? Nereye sakladılar? Peki neden sakladılar? Bu sorular üzerine herhangi bir tahmininiz var mı?

Elif Tolaz 6 yıl

Ya teknolojik kanıttan çok ileri düzeyde bilgide önemli değil mi Sizce ?

Emre Dilki 6 yıl

Bu gün bilinen bir sürü kütüphane yağmalanması var yakılması var. Sonuçta!

Emre Dilki 6 yıl

"Çok ileri düzeyde bilgi" diyorsunuz. Mesela ne kadar ileri düzeyde? Ne tür bilgiler? Güneş takvimini kullanmak, ölülerini mumyalayabilecek tekniklere sahip olmak gibi mi? Yoksa günümüz teknolojisinden çok çok ileride olan bilgiler mi? İddialarınızı öncelikle bir temele oturtmalısınız yoksa yıkılıverirler. Hah! Temel demişken, piramitler neden piramit biliyor musunuz? Çünkü o zamanın bilgi ve teknolojisiyle büyük yapılar sadece yığma şeklinde yapılabiliyordu, yoksa yıkılıyorlardı. Madem pek gelişmişlerdi dik dik binalar yapsalardı da biz de "kesin üstün teknoloji" diye şaşırsaydık.

Elif Tolaz 6 yıl

Kullandıkları matematik ileri seviye değil mi? Çünkü öyle rast gele yapılmış yapılar değiller. Sonuçta orion kuşağına denk getirmişler kolay bişey olmasa gerek. Yamadıklarından değildir belki yapmaları gerekn yapı odur. Çünkü bir sürü odacığı var çeşitli yıldızları gösteren küçük küçük tünelleri var filan. Sadece pramitlerde değil işte paylaştım gerçi oda tutmadı ama kristal kafa tası filan var. Başkaca şeylerde var. Mesela bulunan çok eskiye ait mağaralar var. Bu mağaralarda yaşayan insanların o dönemde olmaması gereken aletleri filan var. Yani sadece pramit değil. Neyse sonuçta bende bunlara kati sürette inanan biri değilim ..

Emre Dilki 6 yıl

Çok uzun bir yazı oldu, okumayabilirsiniz, hak veririm. Ancak yazayım, burada dursun. Cevabım çeşitli sebeplerden ötürü bayağı bir gecikti, kusuruma bakmayın. Temizlikti, ev işleriydi derken geçti zaman. Öncelikle birkaç makale okudum, eksik bilgilerimi tamamladım, yanlış olanları yeni ve doğru bilgilerle güncelledim; iki tanesini size de önermek isterim: http://www.evrimagaci.org/fotograf/83/3520?fref=gc http://www.evrimagaci.org/fotograf/83/3972?fref=gc Her ne kadar yazıyı fazla uzatmamak için bazı bilgileri kısaca vermiş olsa da bazı yönlerden aydınlatıcı ve öğretici makaleler. Hatta bu makalelerden bir tanesi, verdiği bilgileri kontrol etmek isterseniz diye uzun bir kaynakça listesi de içeriyor. Cevabınıza gelirsek, mesela ne tür bir "ileri matematik" kullandıklarını düşünüyorsunuz? Buna dair bir kaynağınız var mı? Varsa eğer gerçekten okumak isterim. Kendimce oturdum, araştırdım, Antik Mısır'da kullanılan matematiğe dair British Museum'da sergilenen bir papirüs buldum. Rhind Papirüsü deniliyor. http://www.britishmuseum.org/research/collection_online/collection_object_details.aspx?objectId=110036 Antik Mısırcamız yok tabii, mecburen tanımına bakıyoruz. YaklaşıkM. Ö. 1550 olarak tarihlemişler. Tahminen bir matematikçinin ders kitabı deniliyor. Bu papirüs bölme, çarpma, kesirlerle ilgili işlemler ve geometrik olarak alan ve hacim hesaplamalarını içeriyormuş. M.Ö. 1550 yıllarında, günümüz matematiğine göre basit de olsa, zaten matematik kullanılıyormuş. Tabii bu matematiksel gelişimin birden bireM. Ö. 1550 yılında ortaya çıkmadığını, önceki yıllardan beridir var olduğunu, böylece bir matematikçinin ders kitabına kadar girdiğini varsayabiliriz. Adım adım zamana yayılan bir gelişimdir bu. Ancak günümüzde kullanılan matematiğin yanından geçmez. Piramit inşa etmek için de bu matematik, gerekli mimari deneyimle birlikte yeterlidir. Tabii mimari deneyimden kastımın ne olduğunu sorabilirsiniz. Eğer en başta paylaştığım yazıları incelerseniz, o muhteşem büyük piramitlerin birden bire yapılmadığını, o kocaman piramitlerden önce birkaç tane piramit denemesinin yapıldığını görürsünüz. Büyük piramitlerden önce inşa edilen piramitlerin kiminin yan duvarının dayanmadığını, kimininse kemerinin gerekli dayanıklılığa sahip olmayıp çöktüğünü fotoğraflardan görebilirsiniz. Eh akılsız değiller, hata yapa yapa tekniklerini geliştirmişler. Orion kuşağı meselesine ve diğer iddialarınıza gelince, güvenilir bir kaynak ve fotoğraf varsa elinizde görmek ve incelemek isterim. Açıkçası ben, bu konuda suratıma gerçekleri çatır çatır çarpan güvenilir bir kaynak bulamadım. Ancak aksine bu iddiaları yalanlayan kaynaklar var. Bakınız tekrar ediyorum, kaynaklarınız lütfen güvenilir olsun. Son olarak size teşekkür etmek isterim, dolaylı yoldan sayenizde yeni bilgiler öğrendim. Mesela piramitlerin inşasında kölelerin çalıştırıldığını düşünüyordum, kölelerin çalıştırılmadığını iddia eden ve bu iddiaları destekleyen kaynaklar buldum. İyi akşamlar.

Elif Tolaz 6 yıl