Mucize nedir?

Mucizelere inaniyormusunuz, sizce nedir mucize...?

com-jhhtnjd43bu05izkqqbz.jpg
Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Bu kadar ayete ragmen peygamberin her hangi bir mucizesi oldugunu dusunuyorsaniz, vallahi siz kitabi anlamamissiniz
peygamberin bir mucizesi yokken keramet diye her hangi bir veliye mucize vermekde, aklin dumura ugramis halidir.

C

(Firavun) Dedi ki: "Eğer gerçekten bir ayet getirmişsen ve doğru sözlülerden isen, bu durumda onu getir (bakalım)." Böylelikle (Musa) asasını fırlatınca, anında apaçık bir ejderha oluverdi. (Araf Suresi, 106- 107)

Ahmet Cengo 6 yıl

Elini koltuğuna sok, bir hastalık olmadan, başka bir mucize (ayet) olarak bembeyaz bir durumda çıksın. Öyle ki sana büyük mucizelerimizden (birini) göstermiş olalım. (Taha Suresi, 22-23)

Ahmet Cengo 6 yıl

İki topluluk birbirini gördükleri zaman Musa'nın adamları: "Gerçekten yakalandık" dediler. (Musa:) "Hayır" dedi. "Şüphesiz Rabbim, benimle beraberdir; bana yol gösterecektir." Bunun üzerine Musa'ya: "Asanla denize vur" diye vahyettik. (Vurdu ve) Deniz hemencecik yarılıverdi de her parçası kocaman bir dağ gibi oldu. Ötekileri de buraya yaklaştırdık. Musa'yı ve onunla birlikte olanların hepsini kurtarmış olduk. Sonra ötekileri suda boğduk. (Şuara Suresi, 61-66)

Ahmet Cengo 6 yıl

MUHAMMED DEDIK MUHAMMED musadan bahsetmiyoruz ayrica o ayetlerinde mucize niteliginin disinda aciklamalari var ama onlar konumuz degil cok bilmek istiyorsan ac her birisine baslik verelim cevabini

Cem Turkarslan 6 yıl

M-u-h-a-m-m-e-d

Cem Turkarslan 6 yıl

“(Hz. İbrahim) dedi: " Allah'ı bırakıp da size hiçbir fayda ve zarar veremeyecek olan putlara mı tapıyorsunuz? Size de Allah'ı bırakıp taptıklarınıza da yazıklar olsun, siz hâlâ akıllanmayacak mısınız?" Onlar: "Bir şey yapacaksanız, şunu yakın da tanrılarınıza yardım edin" dediler. Biz: "Ey ateş! İbrahim'e karşı serin ve zararsız ol" dedik. (Enbiya 66-69)

Ahmet Cengo 6 yıl

Salih dedi ki: "Ey kavmim! İşte şu, Allah'ın dişi devesi size bir mucizedir. Bırakın onu Allah'ın yeryüzünde otlasın. Ve ona kötü bir maksatla el sürmeyin, sonra sizi yakın bir azap yakalar." (Hud 63)

Ahmet Cengo 6 yıl

Süleyman Davud'a varis olup dedi ki: "Ey insanlar! Bize kuşdili öğretildi ve bize her şeyden verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur." (Neml 16)

Ahmet Cengo 6 yıl

sen ne yapiyon allah askina aldin basini gidiyon, ben sana senin peygamberinin bir mucizesi yokken senin evliyan kim oluyorki keramet gösteriyor dedim, sen musayi getiriyorsun bana yazilari bi oku önce

Cem Turkarslan 6 yıl

“Onları siz öldürmediniz, lâkin Allah öldürdü. Attığın zaman da sen atmadın, lâkin Allah attı. Bu, Müminleri katından güzel bir imtihanla denemek içindi. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.” (Enfal 17) Bu ayet-i kerime, Hz. Peygamber (s. A.v)’in Bedir günü müşriklerin yüzlerine toprak atması hakkında nazil olmuştur.

Ahmet Cengo 6 yıl

“Kulunu geceleyin Mescid-i Haram'dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir.” (İsra 1) Bu ayet-i kerime bütün müfessirlerin ittifakıyla, Efendimizin (s. A.v.) Miraç hadisesinin başlangıcı olan İsra hadisesinden yani Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksaya olan seyahatinden haber vermektedir.

Ahmet Cengo 6 yıl

“Kıyamet yaklaştı ve Ay yarıldı.” (Kamer 1) Sahih ve mütevatir hadislerde sabit olduğu üzere bu yarılma Resulullah’ın (s. A.v) zamanında bir mucize olarak vuku bulmuştur.

Ahmet Cengo 6 yıl

gelecekte yasanacak ayin yarildigina dair bir tane ispat yok ,

Cem Turkarslan 6 yıl

http://kurandaceliskiolmaz.com/Konu/ayin-yarilmasi/?fref=gc

Cem Turkarslan 6 yıl