Müslümanların neden hayvan sevgisi yok?

Arkadaslar farkina vardigim bir durum ise biz Türklerin yada muslumanlarinda pek bi hayvan sevgisi yok. Yabanci insanlarn profiline bakiom yada filmlere ya kedi ya kopekleri var leopar besleyeni bile var ...
Bizlerde eve sokmuyorlar en sevdgmz hayvan izgarada ki hayvan oluyor.. Bu uzulesi bir farkindalik...

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Leopar beslemek hayvan sevmek midir? Leopar evcil bir hayvan midir mesela? Doğal yasamindan turleri neden alikoyuyoruz?
Ben Antalya'da yasiyorum ve evet avrupalilar hayvanlari seviyor ama içlerinde yine sevmeyen hoşlanmayan evde bakmayi kabul etmeyen insanlar cok. Onun disindabMesela ruslar genel olarak kopek sevmiyor ama bir çoğu kedi besliyor. Onun dışında Camiinin kapilarini kedilere acan turk imami herkes duydu, bored pandada yazanlara baktim, alerjisi olan insanlar yok mu, bu hic saglikli degil, cok riskli gibi seyler yaziyordu. Avrupada sokak hayvani bulabilir misin mesela avrupada yasayan bi arkadas varsa söylesin. Kac gun barinakda kalma sanslari var? Gazli odalar da öldürülmuyor mu bu hayvanlar?
Ve son olarak, hayvan sevmek evde beslemek degildir, hayvan sevmek egonu tatmin etmek degildir. Evde baktigim kedim disari cikiyor, her cikisinda korkuyorum basina birsey gelir diye, ama o bunu istiyor. Ben onu tutsak etmiyorum. Osmanli zamaninda nasil ki sokak hayvanlarina bakmak devletin göreviydi ve insanlar hayvanlara saygiliydi, atlarib dinlenme ve izin gunleri vardı, iste boyle olmali yine bana sorarsan. Tutup evde kirpi sincap leopar yilan beslemeyi de birakmali artik insan!! Azicik rahat birakalim dogayi.

R