Nafaka ödenen kadın evlendiğinde nafaka ne olur?

Merhaba, eşime ve çocuğuma toplam 600 TL nafaka ödüyorum (kadın: 400, çocuk: 200), eski eşim evlendiğinde çocuğa ödenen nafaka miktarında artış olur mu? Yoksa aynı mı kalır? Yani toplam ödenecek nafaka 200 TL ye mi düşer?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Eşinizin resmi olarak evlenmesi ile; nafaka yükümlülüğünüz ortadan kalkar. Çocuğa ve eşinize ödenen nafakayı her yıl tefe tüfe oranında artırmanız gerekir. Bu artışı uygulamazsanız aleyhinize nafakanın arttırılması davası açılarak tarafınızdan talep edilebilir.

M

Merve hnm evlenme gerçekleştiğinde hem nafaka yükümlülüğünüz ortadan kalkar diyorsunuz hem de her yıl eşinize nafaka miktarını arttırmanız lazım diyorsunuz, ortadan kalkan nafaka nasıl artıyor onu anlayamadım

Hüseyin Shen 6 yıl

Evlendiği tarihten itibaren kalkar. Ancak resmi nikah tarihine kadar her yıl hem eski eş hem de çocuk nafakasına üfe oranına her yıl arttırım yapmanız gerekmekte.

Merve Hesenli 6 yıl

Resmi nikah kıyarsa nafaka kesilir. Resmi nikah kıyılıncaya kadar ödemek zorunluluğu var. Ben bizzat bunu yaşadığım için biliyorum. Hukukçu değilim.

Birsen Eskioğlu 6 yıl