Nasıl akıcı ingilizce konuşulur?

/hashtag/ingilizcegelistirme?refid=18&__tn__=*s-R
Akıcı ingilizce konuşur hale gelmek için kurs, uygulama, youtube kanalı vs ne önerirsiniz?

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Merhabalar. İngilizce ve Türkçe düzeyi aşağı yukarı eşit olan biri olarak naçizane birkaç tavsiyede bulunacağım.

1) Dil öğrenmek kilo vermek gibidir. Bunu size sihirli olarak yaptıracak sihirli bir teknik yoktur ve gelişmek için SÜREKLİ ve ÖZVERİLİ çalışmanız gerekir. Yani iki hafta heves edip ardından bir hafta ara verirseniz tüm süreci heba edersiniz.

2) Çoğu kişinin dediğinin aksine iyi bir konuşma becerisi sağlam bir gramer bilgisinin üzerine çok daha rahat gelişir. Bu olmadan derdinizi anlatabilirsiniz, ama asla dilediğiniz akıcı ve etkileyici olamazsınız.

3) VO-CA-BU-LA-RY. Yeni kelimeleri sık sık öğrenmelisin. Her gün sadece beş yeni kelime öğrenip iki kere ezberlesen 3 ay sonra 450 yeni kelime eder. Devasa bir katkı. Ama dediğim gibi. HER GÜN.

4) Phrasal Verbs. İngilizler bu mereti seviyor, yapacak bi' şey yok. 100 Essential phrasal verbs diye google amcaya sorarsan dilini çok geliştirecek phrasallar bulursun.

5) O kadar bıdı bıdı ettik, en önemli kısma geldik. HATA YAPMAKTAN KORKMA. Konuş, sanki Türkçe'yi mükemmel mi konuşuyoruz? Ama çok önemli bir nokta da şu ki hatanı görünce düzelt ki hatalı davranışın pekişmesin... Arkadaşlarına da düzeltmelerini söyle.

6) İngilizceyi Türkçe'yle eşleştirmeyi B1 olduğun anda bırak. Artık İngilizce'yi İngilizce öğrenebilirsin. Terimlere İngilizcr açıklamalarıyla bak sözlükten. İnanılmaz fark edecek.

O