Neden bazı akraba evlilikleri haramken bazıları değil?

Akraba evlilikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden haram olmadığı halde bazıları haram olduğunu söylüyor?
Ve olumsuz tarafları nelerdir( Ailelerin her şeyi alttan almak zorunda olmasi gibi)

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Akraba evliliği haram degildir. Ama sakıncalı olabilir diye çok sıcak bakılmıyor onunda nedeni .
Çiftler gecinemesse sorunlar ailelere yansıyor.ailelerde bi sorun problem çıkarsa çiftlere yansıyor, olur da bosanma olursa akraba bağları bitiyor düşmanlık basliyor. Sanırım bunların oluşmaması evliliklerin ve akrabaliklarin zarar görmemesi için sakıncalı goruluyor akraba evliligi

F

Onu tıbbi bilgisi olan biri versin . Kan uyusmazliginin sebebini yıllarca akraba evliligine bağladılar ama akraba olmayanlardada çok fazla kan uyusmazligi cikiyor. Ayet olarak yasaklanmış bir şey yok . Ama hadis i seriflerde akraba evliliği çok onaylanmıyor .sebebinide ben yazdigim gibi aileler arası gecimsizlik sorun çıkar diye olduğunu düşünüyorum. Cunki dinimiz akrabalık ilişkilerini on planda tutuyor.

Fatma Ceyran 5 yıl

Bakın hiç kimse gecinmemezlik olsun diye boşanmak için evlenmiyor. Herkesin düşüncesi aynı. Evlatlarının muruvetini mutluluğunu görmek. Mutlu mes ud olanda çok akrabaya evlenip. Ancak hele hele günümüze bosanmalarin afaki olduğu zamanda akraba evliligin de boşanma olursa kocaman bir aile hatta sülale parçalanıyor akraba ilişkileri bitiyor. Ama akraba olmayan çiftlerde boşanma olursa kimse kimseyi bi daha görme irtibatta kalma zorunluluğu yaşamıyor. Amca teyze hala oğlu yada kızıyla evli biri kolay kolay bosanamaz ama boşanirsa ne hala ne amca ne teyze kalmaz ortada .bayramlarda dugunlerde cenazede illa bi yerde bir araya gelinmek yüz yüze bakılmak zorunda öyle değil mi? Keşke herkes istedigi ile evlenip ömür boyu mutlu olsa mutlu yuvalar olsa mutlu evlatlar yetisse.

Fatma Ceyran 5 yıl

Ben şahsi düşüncemi soyluyorum sadece bu

Fatma Ceyran 5 yıl