Neden dünyada ülke sınırları var?

Sınırlara karşıyım. Yani düşünsenize, bir kuş o sınırdan geçebiliyor, karınca sınırdan geçebiliyor, kurtçuk aşağıdan sınırdan geçebiliyor, biz geçemiyoruz. Neden? Çok zekiyiz çünkü. Kafamız çok çalışıyor. Kafamız çok çalıştığı için buraya bir sınır çizmişiz ve buradan buraya geçemiyoruz...

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Avrupada sınırlar kalkıyor zaten ama bunun için medeniyet seviyesinin eşit veya yakın olması gerekiyor. Bir türkiye ile italyanın medeniyet seviyesi arasında zirilyon fark olduğu gibi. Bir türkiye ile suriye arasında yine zirilyon kat fark var. Bu kadar fark olan ülkelerin sınırının olmaması sadece soruna yol açar. Terör artar, suç oranı artar.

Y

Acaba teror oldugu icin mi o sinirlar var? Yoksa teroru yaratan mi o sinirlar?... Tarihi incelersen cevap net.

Ali GiGi 5 yıl

Güzel kardeşim tarih bilgim iyidir, hatta en büyük ilgi alanlarımdan biridir, onlarca kitap sayısız makale okumuşumdur ve sana ilginç bir bilgi vereyim insanlarda mal mülk kavramı başladığından beri sınır denilen şey var. İlk yerleşik hayata geçince insanlar, diğer toplumlardan kendini ayırır ki kendi ürettiği ürünü sadece kendi toplumuna göre ayarlayabilsin sayım yapabilsin. Devletde bu yüzden vardır, kendi halkına paylaşımda bulunmak. İlk imparatorluklardan, klasik çağa kadar herkesin sınırı vardır ve o sınırı ihlal etmek büyük bir diplomatik krize yol açar. Devlet yönetimi öyle humanist düşüncelerle olmaz, öyle olan devlete 1 sene zor yaşar zaten. Uzun uzun yazardımda bu saate hiç canım istemiyor. Terör var çünkü devletler birbirlerini açık açık gondiklemeyecekleri için parayla hikayeden örgüt kuruyorlar. Orta çağda kontlar, lordlar haydut grupları tutardı. Rakip ülkelerin karavanlarına akın düzenlerdi. İlerki çağlarda korsanlara izin verilirdi veya gizli devlet fonu sağlanırdı yine rakip devletlerin ticaret gemilerine saldırılırdı. Günümüzde ise pkk vesayrenin derdi kürtmüş oymuş değil. Adamlar insan kaçırıyor, uyuşturucu ticareti yapıyor. Işıd falan petrol kaçırıyor. Orda onu rahat yapmak içinde devlet denetimi olmaması yani karmaşa olması lazım. Yok devletler sınır yapmış falan değil yani. Unutmaki arkasında devlet olmayan hiç bir terör örgütü yarım yıldan fazla var olamaz. Devlet en büyük terörist güçtür. Yasal bir güçtür

Yiğit Ural 5 yıl

Donup dolaşıp yine söylediğime geldin. Ben bu kadar uzun cevap veremeyeceğim. Ama dediklerinin çoğu tarihi gerçeklik. Peki biz bunu değiştirmeyecek kadar mı birşey öğrenmedik? Kabile yaşamı, monarşi, demokrasi.. Benim gözümde hepsi aynı. Çare kominizm de değil. Çare bir ideoloji değil. Biz ne öğrendik bu zamana kadar ? Somut gerçeklik, sistemin devamına haklı gerekçe olamaz.

Ali GiGi 5 yıl

Bu sistem değişmez kardeşim, tarih bize bunu öğretiyor. Çünkü devlet denilen olguyu biz yaratık ve ona ihtiyacımız var. Diğer türlü sadece güçlülerin hayata kalacağı bir sistem olur. He bir gün tüm dünya eğitim seviyesi olarak denk ve yüksek yerlere gelirse sınırların kalkacağı gibi devletlerinde çoğu yok olur zaten. Çare eğitim, bilim, gelişim.

Yiğit Ural 5 yıl

Bu düzen bizi o organik gelişimi sağlayamadan köleleştirip, öldürüyor. Komplo teorileri gerçek oldu. Bu organik gelişim, perspektifte 1000 yılı aşabilir. Ve dünyanın da o kadar zamanı yok bu sistemde. Demem o ki, artık biz de inanmaya başlasak iyi olacak.

Ali GiGi 5 yıl