Neden İngilizceyi öğrenemiyoruz?

İlköğretimden liseye kadar 12 yıl haşır neşir olsak da İngilizce’yle arayı bir türlü düzeltemiyor, liseden sonra yolları ayırıveriyoruz. 44 ülke arasında yapılan "İngilizce yeterlilik sınavı"nda da ancak 43. olabilmişiz. Peki, biz bu dili neden öğrenemiyoruz?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Çok basit. Gramer öğretmeyi kaldır tamamen konuşmaya yönelik eğitim ver. Bak bakalım ne oluyor. Acaba dünya da İngilizceyi öğrenen milletlerden hangisi gramer kurallarına tam anlamıyla hakim.

M

Tam tersi, Türkçe dil bilgisine daha sıkı sarılmalı ve kuralları iyi öğrenmeliyiz. Fiil nedir, nasıl çekimlenir, bilmeyen adama nasıl anlatacaksın İngilizce zamanları, düzensiz fiillerden hangilerini ne zaman kullanacağını?

Bahadır Cenat 5 yıl

Bahadır Cenat yıllardır öğretiyoruz da ne oldu. Sonuç ortada

Mustafa Hazman 5 yıl

Öğretemiyoruz ki. Türkçeyi iyi bilen her öğrencimin başka dilleri daha kolay öğrendiğini gördüm. Ortaokuldan hiçbir şey bilmeden geliyorlar bazıları ve ne yazık ki çaba da göstermedikleri için öğrenmiyorlar. Sonuç ortada. Ne okuduklarını anlayabiliyorlar, ne yabancı dil öğrenebiliyorlar.

Bahadır Cenat 5 yıl

dil gramerle öğrenilmez. Konuşamaya yönelik olmalı ve yabancı öğretmenler de mutlaka olmalı

Alisa Aydınlık 5 yıl

Dil bal gibi gramerle öğrenilir. "Ben var gelmek İstanbul" tadında öğrenilmek isteniyorsa o başka tabii.

Bahadır Cenat 5 yıl

Hocam yapmayın Allah aşkına. Sudan, Somali gibi ülkelerden arkadaşlarım var. 8 yaşında 10 yaşında çocukları kendi dilleri dışında İngilizceyi Harika konuşuyorlar. Bu çocuklar kendi dillerinin gramer kurallarını mı biliyorlar. Hocam gramer öğretmek zaman kaybı. Önce konuşmayı öğreneceksin sonra dil kurallarını. Ayrıca pratik lazım. Benim teyzemin 80 yaşında ki kayınbabası zamanında Fransa'ya işçi olarak gidip 5 senede anadil gibi Fransızca öğrenip geldi. Konuşmak gerekirse yurt dışına gidip gelmek, yabancı diziler izlemek gerekiyor

Mustafa Hazman 5 yıl

ne kadar çok o dile dile maruz kalınırsa o kadar iyi öğrenilir. Bu yüzden şarkı film vesaire izleyin diyoruz.

Alisa Aydınlık 5 yıl