Neden yalan söyleriz?

Biz insanlar neden basit şeyler için bile yalan söyleriz.
Telefonun çaldığını görür yanımda değildi ya da görmemişim deriz.
Kapatırız telefonu şarjım bitti deriz...
Yoldayım az kaldı...
Evdekilerin de selamı var...
Tokum az önce yedim...
Çok yakışmış...
Sen haklısın o konuda...
Hemen halledeceğim söz...

Bizi bu yalanlara iten nedir?
Karşımızdakine farklı biri mi görünmüşüzde böyle bilmesini istemeyiz.
Ya da onu kaybetmemek için mi?
Neden küçük yalanlara başvururuz?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Ne zaman evleneceksin diye soruyorlar? Sanki damat adayları kapıda kuyruk olduda biz seçmemişiz gibi SANANE SANANE !!! Okul bitti miSANANE BİTTİ desem iş bulamadın mı? Atanamadın mı? ( birde bıyık altından gülerler sanki çok matrak birşey gibi) bitmedi desem bu sefer de sınıfta mı kaldın diyecekler SİZENE!!! Kadın tutturmuş anneme falım reklamında ki gibi ever bu kızı ever okul bitmiş ever iyide SANANE be teyzem !!! Sen neden evlenmiyorsun? SANANE!!!evden çıkarsın nereye gidiyorsun nerden geliyorsun elinde poşet görseler ne aldın SANANE !!!

H

Aynen varya bu tiplere sinir oluyorun ve hiç iyi niyetli bulmuyorum onlari.

Mustafa Çölkesen 6 yıl

Bunlar hep vizyon darlığindan.. İnsanın merakettiği şeyleri bile eğitim seviyesi belirliyor.

Kübra Günhan 6 yıl

Iyide ne zaman evlencen bacim, böyle olmuyor :- ))))

Cem Turkarslan 6 yıl

Abilere sanane denmez ona göre :- ))))

Cem Turkarslan 6 yıl

Cem abi gecenlerde beni duygulandirdın mesela cocuklarin icin dedin ki onlardan hic bir beklentim yok ama onlar icin calisiyorum(yani buna benzer bir cumle)kendi babam geldi aklima.. Son zamanlarda ögretmenlige devam etmememin kişisel bir kanaat oldugunu insanlar algilamak istemiyor.. Eee niye calismiyorsunn? Niye braktin sigortali gul gibi işi? Hadi caloşmiyorsun niye evlenmiyorsun gibi sorular geliyor paso son bir kac senedir.. Tabi hepsi icin sebeplerim var.. Evlenmekte calismakta işten degil yoksa.. Ama cevap vermekten sıkılmışim ki artık kısmet diyip konuyu bagliyorum.. Gecenlerde eve gelen bir misafir ard arda bu sorulari sorunca babam duramadı.. İster calişir ister calişmaz ister evlenir ister evlenmez bu kendi bilecegi iş.. Biz onu okuttuk bu yaşa getirdik.. Dilerse ben olene kadar ona bakarım.. Öldukten sonra emekli mağaşim ve onun icin aldigim ev ona bakar gerisi kendi kanaati kimse karışamaz dedi... Ben varya gidip babami sımsıkı sarasım geldi.. Gurur duydum babamla. Babam da biliyor ki ben tembel biri degilim diledigim an evel allah diledigim işte calisir kendime bakarim... Ama bu gunluk boyle olmasi gerekiyor.. Sonra hatta yasemine anlatmistim.. Cem abi boyle diyince babam geldi aklima diye:)

Kübra Günhan 6 yıl

Ben o babanin ellerinden öperim en baba " BABA"

Cem Turkarslan 6 yıl

Allah razı olsun babamdan dimi cem abi

Kübra Günhan 6 yıl

Tabiki allah razi olsun bak benim babamda, baba adamdir ha, her daim arkamdaydi ama bana hic calisma oglum ben sana bakarim demedi :-)))) cok dayak yedim meslek yaparken kalk lan ise gitcen diye :- )))))

Cem Turkarslan 6 yıl

Belki burası yeri değil ama Eğer düşünürse Kübra kardeşimize layık bir eş adayı bir arkadaşımız var. Ömrümde tanıdığım en ahlaklı insan.

Doğan Kösem 6 yıl

he sonra kadin erkek esitligi hani nerde :- )))) yok yok öyle biz yapilisimiz itibariyla kaytarmaya cok musaitiz, disiplin lazim Ben cok tembel bi adamin, mecbur olmasam parmagimi bi klavyeye basmak icin oynatirim ben hep mecburiyetten calsdim yapacak bi sey yok

Cem Turkarslan 6 yıl

Doğan abi naptın utandım şimdi boyle bir sey hic beklemiyordum şasırdım.. Allah razı olsun iyiligimi gozettigin icin abi ama yinede kismet bu işler..

Kübra Günhan 6 yıl

Kübra Günhan Aynı rahmetli babam Allah ömrünü uzun etsin başınızdan ayırmasın sağlık sıhhat versin

Hasiyne Durhan 6 yıl

Cem Turkarslan haklısın abi bak hiç bu açıdan bakmamıştım kızlara gelince babalar ben bakarım diyor erkeklere gelince git çalış !! ama sanırım Erkeğin eve eşine çoçuklarına bakma yükümlülüğünden olsa gerek böyle davranmaları Birde bence tembel değilsin abi tembel olsan hiç çalışmaz sorumluluklarını yerine getirmezdin

Hasiyne Durhan 6 yıl

Amin Hasiyne.. Allah razi olsun sagolasin..

Kübra Günhan 6 yıl