Öğrencinin öğretmene şiddeti

12 yaşını geçkin her birey işlediği suçtan ötürü ceza ve sorumluluk olarak kanunlara tabidir. Bir lisede gerçekleşen ve öğretmenin darp edilmesi ile devam eden süreçte eğitim öğretim ortamlarında disiplin sorunlarının malesef mevcut yönetmeliklerle çözülmedigi aşikardır. ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR!!!

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

ya allah aşkına bu nasıl bir mantıktır biri bana anlatsın.. İstiklal marşı okunuyor orada bir grup kakara kikiri yapıyor öğretmen tepki gösteriyor ve dayak yiyor.. Öğretmenlerin bulunduğu bir sayfada öğretmenler dayak yiyen öğretmene hak etmiş demeye varan şeyler söylüyor, mağduru oynuyor diyor, öğretmenini dövmeye kadar ileri giden bir grubu anlamaktan bahsediyor.. Ne diyorsunuz siz ya.. Karşınızdaki 7 yaşındaki masumiyet simgesi ilkokul çocuğu değil size biraz meslek lisesinde öğretmen olmaktan bahsedeyim.. İstanbulun göbeğinde bir meslek lisesi öğretmeniyim.. Sınıfımda bir kere kuru sıkı tabanca 2 kere sallama ( bıçağın oldukça büyüğü ) 1 kere kelebek bulundu ... Öğretmen arkadaşımın 8-9 sene evvel boğazı kesildi.. Okulun bahçe duvarından atlamaya çalışan öğrenciye in oradan dediği için.. Bahsettiğiniz kitle tahta kılıçlarla ninjacılık oynayan üç karışlık bebeler değil ... Uyuşturucuya ilişkin konuşma yaparken beni düzeltip, hoca o öyle değil böyle, çık kapı önüne 2 saat gözlemle görürsün kimlerin aldığını sattığını diyebilecek kadar ileri gidebilen bir öğrenci kitlesinden bahsediyoruz.. Ahlaki kısma değinmiyorum bile telefonlardaki porno videolardan, arama motorlarında aratılan şeylerden.. En basitinden hani eyfel kulesi fotoğrafları vardır ya tutuyormuş gibi gibi poz verilip çekilen.. Daha geçen sene bir öğretmen tahtada yazı yazarken parmağı ile pozisyon yaratıp fotoğraf çeken öğrencilerden bahsediyoruz.. Hamile iken arkamdan hareket yapıp nasıl hamile kalmış diyen bir kitleden ... Yemek paydosunda atölyenin bodrumunda 2 erkek öğrencinin bir diğer erkek öğrenciye zorla tacizde bulunmaya çalıştığı bir kitleden .... Bir silkelenin ya ... Ergenliğin 13 yaş olduğu zamanlarda 17-18 yaşında aklı gayet yeten birey bu çocuklar ... Bu sayfada vatan millet naraları atanlar o istiklal marşında siz orada olsaydınız müdahele etmezmiydiniz? Müdahele eden dayak yiyen olacaktı.. Ben dayak yiyecektim.. Azıcık birlik olun ya.. Gemiyi önce öğretmenler terketmiş.. Kelimelere çok takıldım ve çok rahatsız oldum.. Ne demek öğretmen haklı ise.. Ne demek herkes öğretmen olamaz.. Ne demek 17 yaş normal.. Ne demek suç tek taraflı olmaz.. Ne demek öğretmen anlayış göstermeli ... Ne demek mağduru oynayan ... Ya olayı bilmiyor bunları yazanlar yada özde öğretmen değiller ...

Ö

Bende yaptım hala da yapıyorum hocam dediklerinin hepsini gördüm bende ama öğretmenlerin davranışlarını da gördüm en kötü çocuk bile tatlı dille yola gelir. Kimse kimseye vuramaz öğretmen de öğrenci de. Döven öğretmenler de gördüm öğrenciyi kimse kimsenin çocuğuna vuramaz. Tabiki öğretmene de el kalkmaz. Bu kadar basit.

Şule Keçioğlu 5 yıl

bu kadar basit değil hocam.. Siz basite indirgemeye uğraşıyorsunuz.. sıkışınca ne diyoruz yasalar var kanunlar var kurallar var.. Öğrenciye vuran öğretmeni gider şikayet eder öğrenci.. Öğretmen alır cezasını.. Siz bir meslekdaşınızın grup içine alınarak dövülmesini haklımı görüyorsunuz? Bizde insanız hocam burnumuzuda karıştırıyoruz, aşık olup şiirde yazıyoruz, sinirden ağlıyoruzda, öğretmeni insan üstü bir duruma getirip insani hata yapamaz konumuyla yargılamak yanlış.. Benimde çocuğum var öğretmeni vurursa gidip dövmelimiyim? Siz çocuğunuza vurulursa gidip dövecekmisiniz yada çocuğunuza öğretmen sana vurursa arkadaşlarınla birleş dövümü öğretiyorsunuz? Şimdi size şu soruyu sorayım o okulda öğretmen olsaydınız o öğretmen dayak yerken ne yapacaktınız.. Öğretmen öğrenciye vurmuş hak etmiş diye arkanızımı dönecektiniz.. Kaçırdığınız nokta savunma ve birlik.. Yanlış yapmış olabilir cezası vardır ama ne demek bir grup öğrencinin ortasına alınıp dövülmek.. O grup hızını alamayıp idareciye de saldırıyor.. Kusura bakmayın ama sizi o gurubun içine salıp tatlı dille olayı halledişinizi emin olun seyretmek isterdim.. Bırakalım bu polyannacılığı olmazmı.. Madem meslek lisesinde görev yaptınız ve yapıyorsunuz öğrenci profili konusunda uzlaşabiliriz sanırım.. O dediğiniz gibi tatlı dille yola gelenin dışında alabildiğine sorunlu idarenin dahi elinin kolunun bağlı kaldığı geniş bir kitle olduğunu ikimizde biliyoruz değil mi.. Gerçekten merakımdan soruyorum tatlı dille uyardığınız öğrenci size küfretse üzerinize yürüse, tartaklasa yada ar ve namusunuza dil uzatsa ne yapıyorsunuz? Bu kadar sevecen kalabiliyormusunuz ?

Özlem Negra 5 yıl

Benim çocuğuma öğretmeni vuramaz böyle bir hakkı yok hemen gidip şikayet ederim ve öğretmen atılmazsa okulunu değiştiririm tabi çocuğuma da öğretmenine saygılı olması gerektiğini öğretiyorum. Dövüş öğretmiyorum tabiki. Aksini o da yapamaz. Polyanna olmak iyidir hocam deneyin birşey kaybetmezsiniz benim hayat stratejim bu. Evet idarenin dahi birşey yapamadığı çocuklar gördüm dersine de girdim üstüme yürüyen küfreden olmadı hiç! Kötü notta verdim itiraz dahi etmediler izah ettim çünkü. Öğrenci haklı demiyorum yeni nesil zor ve saygısız genelde ama biz öğreteceğiz onlara vurarak kırarak değil! Orda olsam tabiki öğretmeni kollardım ayırırdım engellerken belki bende dayak yerdim. Ben herzaman haklı yada haksız öğrencinin yanında öğretmenden taraf olurum. Ama kim haksızsa Da gereği yapılır. Sadece çocuk değil anne babaları da suçlu tabi öğretmene karşı gelmemesi gerektiğini öğretmelilerdi. Öğrenci haklı demiyorum o sorunlu öğrenciler bizde öyle yada böyle okuldan atıldılar. Dayak atan taraf herzaman haksızdır.

Şule Keçioğlu 5 yıl

Bu yazdığınızın her harfine katılıyorum hocam

Özlem Negra 5 yıl