Öğretmen idareye karşı çıkıp ortak sınav yaptırmayabilir mi?

Arkadaşlar, okulumda ortak sınav denen bir şey var. Bunu idare kabul etmiş. Her dersin zümresi bir gün belirliyor, diyelim 3 ocak prş günü 3.sa din sınavı yapılacak. O gün 3.saatte sınıflarda Türkçe, Mat. Dersi varsa bile o saatte ortak sınav oluyor. Türkçe öğrtmeni kendi dersini sınava vermek zorunda kalıyor. Öğretmen idareye karşı çıkıp yaptırmayabilir mi? Idarenin böyle yapıp dersinizden çalmaya hakkı var mı ?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Yalnız hocam Türkçe matematik bile alınıyor demeniz komik bir durum. Her derse aynı önemi verebildigimizde eğitim sistemimiz ilerlemeye başlayacaktır.

H

Ben Türkçeciyim ondan öyle söyledim. Yoksa başka bir neden yok.

Naersh Harnupdalı 5 yıl

Bir de okulda en fazla Türkçe ve Matematik ders saati sayısı olduğu için ortak sınavlarda 6 saatlik bir Türkçe dersinin saati gitmesiyle 1-2 saatlik Resim dersinin gitme olasılığı bir değil. Muhtemele ders sayısı yüksek olan daha fazla gidiyor onca ortak sınav olduğundan. Lütfen, siz de benim ne amaçla dediğimi bilmeden yanlış yargılamayın.

Naersh Harnupdalı 5 yıl

Bilmeden mi? Neyi anlatmaya çalıştığınızı biliyorum. Ama bu cümleye alerjim var artik. Altı saatse turkce dersi bir saati gidiyor allti saati değil nasıl bir hesaplama o ?

Hasan Günden 5 yıl

Bak, resim öğretmeni 5a'ya haftaya 1 mi 2 sa mi ne dersi var. Benimse 6 sa var. Okulda ortak karar hep 3.saatlerde genelde sınav yapılacak. Bu resimcinin 3.saatte derse gitme ihtimaliyle benimkinin gitme ihtimali aynı mıdır sence ?

Naersh Harnupdalı 5 yıl

Abovvv Allah kolaylık versin hocam. Çok dusunme

Hasan Günden 5 yıl

Naersh Harnupdalı hocam ortak sınav bütün okullarda var. Bizim okulda sınavlar 2 haftaya yayılır 1. Hafta 2 ve 6. Saatler 2. Hafta 3 ve 7. Saatler yapılıyor 2. Dönem ise farklı günlere alınır dersler ve birkaç yıldır bu var

Freyja Özky 5 yıl