Öğretmen idareye karşı çıkıp ortak sınav yaptırmayabilir mi?

Arkadaşlar, okulumda ortak sınav denen bir şey var. Bunu idare kabul etmiş. Her dersin zümresi bir gün belirliyor, diyelim 3 ocak prş günü 3.sa din sınavı yapılacak. O gün 3.saatte sınıflarda Türkçe, Mat. Dersi varsa bile o saatte ortak sınav oluyor. Türkçe öğrtmeni kendi dersini sınava vermek zorunda kalıyor. Öğretmen idareye karşı çıkıp yaptırmayabilir mi? Idarenin böyle yapıp dersinizden çalmaya hakkı var mı ?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Hocam bence içeriği biraz inceleyin. Faydalı birşey, çocukların hangi gün hangi sınavının olduğu netleşiyor, çakışma olmuyor. Hemde çocuk o gün o sınava hazırlanıyor. Ve bu ders alımı herkes arasında oluyor. Yazılı olmayan dersler biraz gözardı edilmiş ama genel olarak iyi bir uygulama. Biz yaptık güzel olmuştu

A

Türkçe dersi 6 saat. Programda hep 3.sa dersim var. Okulda da ortak sınavlar hep 3.saatte alınıyor. 3.saatte haftada 6 sa derse giren bir Türkçecinin mi yoksa Haftada 1 sa giren Resimcinin ortak sınavına denk gelme ihtimali yüksek. O zaman Sınav haftası Türkçeci, Matematiçi hiç ders işleyemez ki. Din sınavı yap, Ing yap, onu yap bunu yap. Kimsenin hakkı yok sizin dersinizde sınav yapmaya. Anarşist bir uygulama zorla dersinizi alıyorlar. Sen ders işlemek istiyorsun ama ders yerine başka adamın sınavını yapıyorsun.

Naersh Harnupdalı 5 yıl