Öğretmen idareye karşı çıkıp ortak sınav yaptırmayabilir mi?

Arkadaşlar, okulumda ortak sınav denen bir şey var. Bunu idare kabul etmiş. Her dersin zümresi bir gün belirliyor, diyelim 3 ocak prş günü 3.sa din sınavı yapılacak. O gün 3.saatte sınıflarda Türkçe, Mat. Dersi varsa bile o saatte ortak sınav oluyor. Türkçe öğrtmeni kendi dersini sınava vermek zorunda kalıyor. Öğretmen idareye karşı çıkıp yaptırmayabilir mi? Idarenin böyle yapıp dersinizden çalmaya hakkı var mı ?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Kendi dersimizede geç kalmamak sorumluluğumuzdur. Buna başkasının sınavı gözüyle bakmak çok yanlış. Okulda o kadar sorumluluğumuzun varken bir sınavda gözetmenlik yapmak neden bu kadar zor geldi anlayamadım. Benim 15 ayrı sınıfım var. Her sınıfa aynı konuyu işliyoruz. Ancak her sınıfa farklı soru hazırlamak çok zor ve zaman kaybı. Ortak sınavlarda sorular zümre kararıyla hazırlanır. Farklı öğretmenler derse girse bile sınıf, öğrenci başarılarını ölçmek daha kolay. Bu lisede de ortaokuldada aynıdır. Ayrı soru sorulduğunda da öğrenciler diğer sınıfın soruları daha kolaydı diyebiliyor. Beden eğitimi öğretmenleri sınav yapmadıkları halde diğer dersler için gözetmenlik yapıyorlar. Uyumlu olmak lazım diye düşünüyorum.

Ö

Bakış açınız güzel, güzelde öğretmenim, benim işlemem gereken konum ve sınavlarım ne olacak? Sınavımı Ortak sınavlardan önce yapsam sınava konum az oluyor. Sonra yapsam ben geç kalıyorum. Örneğin aralığın 3. ve 4. haftalarında ortak sınav var ve benim dersiminde sınavı var ve derslerim 4- 5 saatlik atölye dersleri. 5 saatlik dersimi böleceğim, misal ingilizcenin sınavını bir ders olarak onlara vereceğim bana kalacak 4 ders uygulama oduğu için öğrencim ve ben zorda kalacağız. Bu hep böyle oluyor ve bende bu hususta rahatsızım. Arkadaşlarımıza yardımcı olmak güzel bir paylaşım ancak, bizleride mağdur etmeyecek bir çözüm bulunsa çok daha sağlıklı olacak düşüncesindeyim.

Ferda Genişol 5 yıl

Hocam idareyle konuşulup her sınav farklı ders saatlerinde yapılabilir. Ortak sınav zorunluluğu olmadan öncede biz arkadaşlardan rica eder, sınavlarımızı aynı anda yapardık. Ortak sınav yapılmazsa öğrenci aynı gün iki, üç sınava gidebiliyor. Çünkü her öğretmen kendine göre tarih belirliyor. Öğrenci için daha zor bir durum.

Özlem Salar 5 yıl