Öğretmenlikten nasıl istifa edilir? öğretmenlikten istifa ettikten sonra ne yapılabilir?

Öğretmenlikten istifa etme nasıl oluyor, istifa ettikten sonra neler yapılabilir? Bir bilgisi olan var mı acaba?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Şimdiden hayırlı olsun aslıhan hanım, bir süre sonra benim de yapacağım bir şey sanırım.

D

Hepimizin aklından geçen galiba

Halil Emanetoğlu 6 yıl

Hepimizin değil de, baska planları olanların isteği olabilir benim gibi.

Daphne Ceviz 6 yıl

Öğrenciyken de istemiyor muydunuz mesleği ?

Fatih Aygul 6 yıl

Hayır 2. Üniversite den mezun olurken oldu her şey. Çok bilinçli hareket etmedim. Emin değildim ogretmenlik yapmaktan, fakat benim haricimde herkes çok iyi bir öğretmen olacagim konusunda hemfikirdi. Bu arada yeni bir öğretmenim. Gördüm ki ideallerimle paralel degil öğretmenlik. Kurallardan, sistemden bunalıyorum. Fotograf ogretmeniyim. Ayni zamanda devlet konservatuvarı mezunuyum. Öğrencilerimle birlikte olmanın dışında sevemedim mesleği. Kendimi bir işe yaramaz hissediyorum.

Daphne Ceviz 6 yıl

O zaman hiç beklemeyin o gençlerin önünü kapatmayın onlara yararınızın olmayacağını kendiniz söylüyorsunuz ikinci dönem gençlerin önünü açın...

Fatih Trak 6 yıl

Şöyle söyleyeyim su an fotoğraf öğrenmek için can atan öğrencim yok. Fotoğraf makinesine sahip olmayan hiç kimse fotoğrafı tam öğrenemez. Ogrenci mezun olunca iş yeri açabilmek için bir belgeye sahip olacak. Her şey bunun için ki hic kimse de Studyo fotoğrafçısı olmak istemiyor. Baska idealleri olup da mecburen benim bolumume gelmiş olan gencecik beyinleri de ben zorlamak istemiyorum. Durum bu hocam.

Daphne Ceviz 6 yıl

fatih hocam sonuçta elbet bir şeyler öğreniyorlar fakat demek istediğim belki de daha zaman var oturması için bransimin. Benim de planım ilerleyen zamanlarda üniversiteye geçmek. En azından özel yetenekle öğrenci alındığı için o da. Fakat zamanı var ne yazık ki henüz hazır değilim. Bölümünden çok az mezun çıkıyor bu yüzden de kimsenin önünü kapatmiyorum aslında. Bu anlamda için rahat. Zira gördüm ki Grafik fotoğraf bolumunde olan hocalar içinde en iyi benim okulumuzda. Okul projelerine katkım çok oluyor. Sadece isterdim ki mecburiyetten değil de çok isteyerek seçilen bir bölüm olsaydı fotoğraf, hepsi bu.

Daphne Ceviz 6 yıl

O zaman sevdirin öğrenciler deklanşör yerine makinenin beyni olmalı. İyi olduğunuzu düşünüyorsanız hala iyi değilsiniz kendinizi kimseyle kıyaslamayın çünkü eğitim sektöründe kimse iyi değildir illa eksiklikler vardır amaç bu eksiklikleri görüp gidermektir... İstifa etmek istiyorsanız bu yazdıklarınızdan sonra bence geç kalmayın hemen istifa dilekçenizi verin... Daphne Ceviz

Fatih Trak 6 yıl

Sadece okulumdaki bölüm hocalarimla kıyasladim hocam, bütün Türkiye ile değil. Sevdirmek geçici oluyor. Derslerimde sıkılmıyorlar mutlular fakat genel sistem açısından değerlendiriyorum ben. Nasil anlatayım bilmiyorum. Puanlari düşük olduğu için seçmek zorunda kalıyor öğrenci grafik fotoğrafı. Cizim yeteneği olanları zaten grafige yönlendiriyoruz.Cunku doğrusu bu. Geri kalanlar da fotoğrafa geliyor. Temel şeyleri öğreniyorlar fakat kendilerini geliştirebilmek için daha çok fotoğraf çekmeleri gerekiyor işte elimdeki imkanlarla bunu sağlayamıyor um. Bu yüzden de üzüntü duyuyorum. Dedigim gibi henüz zamanı var geçiş yapmak için. Bu demek değil ki yapmam gerekeni yapmıyorum öğretmenlik adına .

Daphne Ceviz 6 yıl