Ölmeden önce okunması gereken kitaplar?

"ölmeden oku" denecek kitabınız hangisidir?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
115
115 CEVAP

Marcel Proust, Kayıp Zamanın Izinde.

V

okuyunca ölür zaten hocam. 3000 sayfa. Günde ortalama 50 sayfa okusa. İzin kullanmadan yaklaşık iki senede bitiyor. 2 sene tek bir kitap okumak çok tuhaf olsa gerek. İnsanın inanası gelir yani 2 sene sonunda.

Zeynel Nakşibendi 6 yıl

Proust'un dili "tuhaf"tir biraz. Sanırım ara vere vere 5 ayda bitirmiştim. Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde, Albertine Kayıp ve Yakalanan Zaman harikaydı. özellikle Dostoyevski üzerinden, bilhassa Karamazov Kardeşler'e, yaptigi göndermeler dudaklarımı ısırtmıştı bana. Ve tabi ki Roza Hakmen'in muhteşem çevirisi bambaşka bir okuma keyfi sunmuştu. Biraz ukalaca olacak ama Proust okuduktan sonra insanları ikiye ayırmıştım: Proust okuyanlar ve okumayanlar diye. Tabi zamanında bunu Karamazov Kardeşler için de söylemiştim. Son olarak Proust'tan sonra ilginçtir Georges Perec okumalarımı tekrardan gözden geçirmiştim. Sanırım bazı kitapların tuhaf bir tılsımı var. Bir 2 ay da Perec okumuştum. Bir de hazır gevezeligim üstümdeyken araya, Kara Kitap okumami da tekrarladigimi ve Orhan Pamuk ile Proust arasında daha önceden göremediğim ilginç benzerlikler yakaladığımı söylemek isterim Velhasıl Proust benim için başkadır.

Volkan Bilece 6 yıl

Hoca sen bunu yapıkredinin tek ciltli şerhinden mi okudun? Ben hiç cesaret edemedim, tanımak amaçlı karıştırdım sadece. Perec, kayboluş romanı tutunamadıklarımdan maalesef.

Zeynel Nakşibendi 6 yıl

Yky delta serisi 2 cilt

Volkan Bilece 6 yıl

Kara Kitap ile Kayıp Zamanın İzindeyi ben de çok benzetiyorum birbirine, yalnız değilmişim

Sevgi Koseoglu 6 yıl