Ön yargı için örnek hikayeler

Aklıma, geçen yıllarda yaşadığım bir olay geldi.
Bi gün markette aldığım ürünleri poşetlerken yaşlı bi hanımefendi parası verip poşetlemeye başladığım ürünlerin geri kalanını kendisi de önüne bir poşet alarak sanki kendi ürünleri gibi doldurmaya başladı.
Ben de hemen tepki göstererek teyze ne yapıyorsun onlar benim diye ses tonumu ayarlayamadan biraz çıkışır gibi söyledim.
O da poşetlemeye devam ederek biliyorum oğlum senin olduğunu ben sana yardım ediyorum dedi.
O an sanki yerin dibine girdim. Ne diyeceğimi bilemedim.
Hemen özür diledim ama çok utanmıştım.
O da dedi ki önemli değil biz insanlar iyilikten yardımdan o kadar uzak kalmışız ki her hareketi kötü gibi algılıyoruz.
Bu olay beni çok etkilemişti. Ama çok ta iyi oldu. Olaylara insanlara bakış açıma katkısı oldu.

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

ben çok yardım severim gecenlerde durakta beklerken bir genc gülümseyen ve üzgün bir yüzle telefonunuzu kullanabilirmiyim eve gec kaldım ailem merak eder dedi tabi dedim telefonu verdim rahat kunuş dedim rahatsız olmasın diye arkamıda döndüm ))gerisini anlatmayım ))

M

Sizinki birazda daha önce paylaşmış olduğum hikayeye benzemiş ne olursa olsun benliğinizi kaybetmeyin ... Huy Hırsızlığı Bir gün bir genç çölde atının üzerinde ilerlerken yaşlı bir adam yanına gelir ve “Oğlum ben yaşlıyım bineğim de yok, izin ver de atına ben bineyim sen yaya yürü olur mu der”. Genç: “Tamam amca gel bin” diyerek attan iner ve yaşlı adam ata biner. Genç adam, amcanın yüzüne tebessüm ederek yanında yürür. Yaşlı adam bir iki adımdan sonra atı hızlandırır ve kaçmaya başlar. Maksadı atı çalmaktır. Atının çalındığını gören genç adam ise arkasından şöyle seslenir: “Amca, sen benim atımı değil huyumu çaldın. Benim evde bir tane daha atım var, ben ona da binerim. Ama bundan sonra her kim benden atımı isterse asla vermem.” der. Huy Hırsızlığı; * Bir insanın güzel bir huyunu çalmak, * Onun kalbini bozmak, * Vicdanını fesada uğratmak, * Kişinin güzel cevherlerle donatılmış kalbini alıp pisliğe bulamak, * Dünyaya fesat tohumları serpmek demektir. Elbette ki o tohumlar gün gelip filizlenecek, ağaç olacak ve zehirli meyvelerini verecektir...

Onur Garzan 6 yıl

Mete , iyi niyetinle teli çaldırırsan. Gerçekten ihtiyacı olanı yalnız bırakırsın. 2 adım Uzak dur ama izle. Onur Garzan hikaye için teşekkürler

Sırrı Çelik 6 yıl