Önce ankilozon spondilite tanısı konulup daha sonra fibromiyalji tanısı konan var mı?

Arkadaşlar bana ankilozon spondilite tanısı konuldu. Bu sayfayı takip edeli tanımının yanlış olduğunu düşünüyorum. Belirtilerin hepsi var bende. Merak ettiğim önce ankilozon spondilite tanısı konulup daha sonra fibromiyalji tanısı konan var mı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Ben aynı şeyi yaşadım. Çok ünlü bir romotolog profesör as dedi. Başka romotologda gittim fibromiyalji dendi. 3.romotolaga da gittim sikayetlerin tamamı as ile aynı mr da çıkmıyor dedi. Yani işler karıştı. Bence fibromiyaljiyim.

A

Öncelikle geçmiş olsun, benimde aynı sorunum var fm tanısı zaten var ama çok şiddetli sırt ve kalça ve bacak agrılarım tutulmalarım var sabaha kadar terliyorum bazen çok bazen az oluyor, uyku ya dalınca arada uyanıyorum sürekli sırtım kalçam bacağım tutulmuş ne mümkün kıpırdayamıyorum sağıma soluma bile dönemiyorum, sırtımdaki bütün kemikler kırılmışda ciğerlerime saplanmış gibi canım yanıyor, as olabilir dedi bazı doktorlar olamaz dedi, benimde kan tahlillerinde HLA B 27 pozitif ama mr larda hiçbirşey çıkmıyor sakroilyak çekildim ondada birşey çıkmadı, hareket edememekten yürüyememekten usandım artık, sizin şikayetlerinizde aynı mı? Tahlilleriniz nasıl çıkıyor?

Esra Kaysi 5 yıl

esra hanim tahlillerim tam olarak sizinki ile birebir aynı. Hlba 27 pozitf mr ve sakroilyak filmde birsey yok. Yuruyemiyorum en cok etkileyen de oturamamak. Kalcam ve kuyruk sokumum da agri çok. Enson gittigim doktor nonradyoloji denen bir durum olabilir dedi. Yani çok az sayidada olsa bazen hastalik mr da gorunmezmis. Rantudil verdi. Bu ilac fayda ederse as hastası olduğun kesinlesir.. Dedi. Ilaç mideye dokunduğu için kullanamadim. Rabbim hepimize sifa versin.

Ay Ken Pişmiş 5 yıl

Ay Ken Pişmiş Pişmiş amin inş rabbim şifa bekleyen tüm hastalara şifa versin içinde bizede inş, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım artık

Esra Kaysi 5 yıl