Politikacılar neden yalan söyler?

Şu soruyu soruyorum size,
Politikacılar
Neden yalan söyler?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
88
88 CEVAP

İktidar gücü elde edebilmek için.
Sorun şu ki; zaman kısıtldır, icraatlar uzun sürer.
Kısa vadede büyük icraatlar yapamazsınız ancak halka kendinizi sevdirmek seçimlerde kazanmak zorundasınızdır, böylece yalan başlar yalanlar arkasını izler, halk size inanır, siz kazanır, istediğiniz iktidar gücünü elde etmiş olursunuz, onuda hayatınızda en eksik şeyleri doldurmak için kullanırsınız, para, güç, servet, saygı vs vs.
Platon demiş ki, iktidar mensupları mala mülke paraya doymuş insanlardan seçilmelidir.

E

Efkan Selami Güzel bir betimleme. Plato’nun ( Πολιτεία Politeía ) kitabında pek ayrıntılı “Düşünürler” yönetim tasarımı o sizin vurguladığınız seçeneğe gelinceye değin, öncelikle o düşünürlerin eğitimini yoğun ve inçe ayrılıklarına varıncaya değin, kendi içinde pek tutarlı bir biçimde, ele alır. Ne varki bu günün, kuruluş ilkeleri binasının çökertildiği Türkiye’sinde, güncelleşmiş medrese eğitimi, sizin vurguladığınız tür yöneticiliğinden ışık yılı uzaktaki insanları kalıplıyor!

Candan Özkonak 6 yıl

Zübüktürler.. Mevcut sistemi vasatla idare ederler.. Halk vasattır çünkü.. Anladığı dilden konuşurlar.. Devrimci değildirler ve çapsız oldukları için, zaten değiştiremezler. Bu, işlerine de gelmez.. Bol demagoji yapıp, zaten uyumaya teşne olan halkı(aslında yığını) uyuturlar.. Bir bok değildirler kısacası..

Fatih Isg 6 yıl