Polonya'da Master için ulusal d tipi vizeden red yedim nasıl itiraz edebilirim?

Merhaba Arkadaşlar, Polonya'da master için Ulusal D vizesine başvurdum fakat "Vize geçerlilik süresi bitiminden önce Polonya Cumhuriyeti topraklarını terk etme niyetinizle ilgili kuvvetli şüpheler bulunmaktadır." gerekçesiyle vize başvurum rededildi. Bu durumda ne yapmam lazım? İtiraz etmem işe yarar mı yoksa tekrar mı başvuru yapayım?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Taksitli okul ödemelerinde bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz. Bu sebeple muhakkak vize başvurusu öncesi okul harcının yatmış olması. Harcın yatması sonrasında hesapta nakit para ve ekonomik durumu belgelenebilir sponsor(anne, baba) olması cok önemli. Sorunun cözümü okul harcının yatması, maddi destegin belgelenmesi ve buna ek bir dilekceyle daha önceki basvuruda vfs nin bilgilendirmesindeki eksiklik sebebiyle okul harcinin tamamının yatırılmadıgı fakat suanda bu durumun telafi edildigi belirtilmeli.

M

Vfs ye güvenerek yatırmadım okul harcını. Kendi hesabımda para göstermedim fakat noterden taahhüt mektubu yazdırdım babama ve bankadan kaşeli imzalı hesap dökümü aldım babamın adına. Sanırım itiraz dilekçesi yazıp okul ödemesinin dekontuyla beraber göndereceğim konsolosluğa.

Servet Buka 5 yıl

Polonya vizesinde iki durum cok önemlidir, maddi durumun belgelenmesi. Size sponsor olan kisinin kendi maddi ihtiyaclarını karsilayabilecek ve ayrıca sizin masraflarınızı karsilayabilecek gücü oldugunu belgeleyebilmesi gerekir. Minimum sizin 1-2 senelik masrafınıza denk gelen nakit ve aylık düzenli gelir gösterilmesi gerekir. Ikinci durum bir asagıda belirttigim konudur.

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

Maddi durumla alakalı bir sorun yok. Muhtemelen okul ödemesinden kaynaklanıyor bu sorun. Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Servet Buka 5 yıl