Pompeii'deki mozaik ne anlatıyor?

Pompeii'den bir mozaik. MÖ 30 - MÖ 14.

Mozaik sizce ne anlatıyor? Bakalım en güzel yorumu kim yapacak!.

com-b62e4hz5omif237wfpff.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
60
60 CEVAP

Resmi incelediğimizde kurukafanın üzerinde A harfi göze çarpıyor, Yine Masonik eller, kafatası, kafatasının üzerinde uzanan Şakül görülüyor. Çiviler Masonik sembollerdir.
Mason Mabedinde bulunan Ahşap tokmak, Mala, kürek, ahit sandığını temsil eden bir sandık, bir testi içinde Manna’nın temsili çizimleri:
5200 yıl geriye gittiğimizde Masonluğun bütün ritüelleriye, sembolleriyle var olduğunu görüyoruz. Masonluğun tarihi Hz. Nuh’a kadar uzanıyor. Masonlukta üçgen ve “Kohen Elleri” A harfini ifade edecek şekilde 4000 yıllık bir sembol olarak kullanılır. Yeterlidir umarım

A

Peki masonik tarzda yapılmış bu mozaikin ana fikri nedir diyeyim o zaman? Yorumlarsaniz bu sembollerle ne diyorlar bize?

Murat Vuslat 6 yıl

Vedat Bayam mason olmadığım için fikrini bilmiyorum merakda etmiyorum . .Onlara uyarıcı-korkutucu geldiğinde, nefretlerinden başkasını arttırmadı. (Hem de) Yeryüzünde büyüklük taslayarak ve kötülüğü tasarlayıp düzenleyerek. Oysa hileli düzen, kendi sahibinden başkasını sarıp-kuşatmaz. Artık onlar öncekilerin sünnetinden başkasını mı gözlemektedirler? Sen, Allah'ın sünnetinde kesinlikle bir değişiklik bulamazsın ve sen, Allah'ın sünnetinde kesinlikle bir dönüşüm de bulamazsın. (Fatır Suresi, 42-43)

Ayhan Ünyaylar 6 yıl