Python django framework mü yoksa php framework mü öğrenmeliyim?

Merhabalar, web uygulama geliştirmeyi seviyorum. Web konusunda googleden araştırma yaptığım kadarıyla python için django framework karşıma cikti. Fakat bi yandan php ogreniyorum. Merak ettiğim nokta django bilmek web için yeterli mi? Yoksa zaman kaybı php ve frameworklerimi ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Şu Hosting işini bari yerli kaynaklarla halledebilsek bu nedir arkadaş...

F

Keşke amazon türkiye'ye gelse

Umut Çakıray 6 yıl

Umut Çakıray Türkiye'ye gelse derken? Data center açsa anlamında mı? Ben senelerdir AWS kullanıyorum Ya da ironiyi mi anlamadım?

Caner Turkezer 6 yıl

Benim isteğimi rantable bulmadı sanırım

Ferhat HaSan 6 yıl

Datacenter tabiki, ironi yok. Yasalar birçok verinin yurt dışında tutulmasını yasaklıyor (bkz. Paypal örneği) ya ne yapacağız? Ya en fahiş fiyatlarla çalışacağız, ya da bulut mantığını unutup dedicated takılacağız.

Umut Çakıray 6 yıl

Bilgisayar mühendisleri odası da siyasete yorum yapayım diye uğraşıyor. Yapsana şu sorunlarla ilgili bir dosya...

Ferhat HaSan 6 yıl

BMO'yu çok takip etmiyorum. Türkiye'de hosting güvenlidir diyenden iki, cloud ucuz diyenden üç kat şüphe duyarım. Tek çözüm iyi bir datacenter ile anlaşıp bir rack içine sunucuları döşeyip, openstack, juju vs. Yönetmek midir? İşte bu yüzden amazon amazon türkiye'ye gelse adsl bile ucuzlar (ülkeler download - upload farkı kadar para öder, büyük firmalar türkiye'de sunucu açarsa ülkecek downloadımız azalır, uploadımız artar, fiyatlar ucuzlar, ucuzlamaz tabiki ama belki...)

Umut Çakıray 6 yıl

Türkiye'de hosting firması mı? Allah yazdıysa bozsun.

Mehmet Sonkaya 6 yıl