Python django framework mü yoksa php framework mü öğrenmeliyim?

Merhabalar, web uygulama geliştirmeyi seviyorum. Web konusunda googleden araştırma yaptığım kadarıyla python için django framework karşıma cikti. Fakat bi yandan php ogreniyorum. Merak ettiğim nokta django bilmek web için yeterli mi? Yoksa zaman kaybı php ve frameworklerimi ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Aslında çok yazılar olmuş, bir de ben önerimden bahsedeyim. Bu konu ile ilgili çok daha iyi adamlar çok daha detaylı şeyler de yazdılar, hala ara sıra hackernews ta falan tartışılır hatta php ancak son sürümü ile baya hızlı oldu ve yenilikler geldi diye anımsıyorum. Benim diyeceğim şu. Önce PHP ile başla. Zaten bu dil ile senin yapacağın şey enterprise uygulamalarından çok (ki onları da yapabilirsin); kişisel şeyler ya da CRUD dediğimiz şeyler olacak. CRUD uygulaması ya da sitesi yaptıktan sonra, bahsi geçen her dil ile CRUD uygulaması yapma seviyesine kadar gel. O zaman hepsinin iyi / kötü vb. Yönlerini görme şansın da olacak. Ancak PHP yanılmıyorsam bu iki dilden de eski. Hala Perl ile site yapanlar var, o yüzden sen daha çok "iş bulma" açısından yaklaş. Hala yanılmıyorsam PHP ile iş bulmak en kolayı (web açısından).

T

Perl dışında C ile de cgi olarak yazılıyordu Python PHP'den önce (90'ların başı) ama web amaçlı ortaya çıkmış değil.

Özcan Taşcı 6 yıl

Özcan Taşcı dogru degil mi, python ile de cgi yapılıyordu hatta şimdi hatırladım

Tuğberk Bor 6 yıl

Tuğberk Bor Her dille cgi olarak yazabilirsin. Ancak bu web amaçlı oluşturulmuş bir dil olduğu anlamına gelmiyor. Bu nedenle özellikle C yazdım.

Özcan Taşcı 6 yıl