RAFİNE TUZ KULLANABİLİR MİYİZ !?
(“Rafine tuz” diye adlandırılan tuz aslında “sanayi tuzudur”. Halk bu cins tuza daha rahat akıp topaklanmadığı için rağbet göstersede, aslında %95 sanayide kullanılsın diye üretilir. Bu sebeple içerisindeki Sodyum Klorür hariç tüm mineraller alınır. Başta petrol, plastik, cam üretimi olmak üzere çok çeşitli sanayi kollarında üretim aşamasında kullanılan bu cins tuz ne kadar az mineral içerirse o kadar sanayi için kullanışlı olmaktadır.
Saf olan biz halkta ”iyi akıyor diye” bu cins tuzu soframıza sokarız.
Hatta iyi aksın topaklanmasın diye, bu cins tuzlar Potasyum Ferro Siyanür ( E536 ) gibi katkılarla kolay akar ve topaklanmaz hale getirilmiştir. İşte asıl sorun burada başlar. Vücut tuzdaki doğal kısımları kullandıktan sonra içerisinde bulunan Potasyum Ferro Siyanür gibi kimyasalları, vücut tarafından tanınmadığı ve çözemediği için dışarıya atamaz. Ama bir şekilde dolaşımdan uzaklaştırılması gerekir. Vücudun yapabileceği en iyi şey “katı hale çökertip taş olarak böbreklerde tutmaktır”.)
Mesut Erol (grup üyemiz)
(Biz, evimizde kristal kaya tuzu kullanıyoruz. İ.Ç.)
Rafine tuz kullanmak sağlığa zararlı mıdır?
İbrahim Serbes
İ
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
13
vay canına. Rafine tuzun zararını biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum.
Ben senelerdir kaya tuzu kukllaniyorum yemeye daha lezzet veriyor hemde faydali oldugu icin kaya tuzu kullanirim
beyazlatıcı ve akışkanlığını artırıcı titanyum dioksit ve aluminyum hidroksit, ayrıca kimyasal bir solvent de kullanılıyor...
Bu ıyotlu tuzmu.. Rafıne dedıgınız
aynen
Pekı bu turşularda kullandıgımız tuz nasıl
Ben kaya tuzu kullanıyordum ama tiroite iyi gelmediğini duyunca iyotlu tuza döndüm ne kadar doğru bilmiyorum bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa sevinirim
aşağıda saydım iyotlu tuza mahkum değilsin. Hata yapıyorsun. Bi çok besinde zaten iyot var.
Sevgı hanım bendede guatr var.. Dr.. Iyotlu onerıyo.. Bende ıyotlu kullanıyom. Napcaz bılmıyom
Aynen tuba bende bilmiyorum canım Allah hepimize şifa versin
Amın tşkler
iyot içeren besinleri tüketmeye bakın bence. İyotlu rafine tuza mecbur değilsiniz. Çilek, Ispanak, soya fasulyesi, şalgam, pazı, kabak, kuru fasulye ve sarımsak gibi sebzelerin iyot oranı yüksektir. Süt ve süt ürünleri iyot bakımından zengindir. Bir kase yoğurt günlük iyot ihtiyacının yaklaşık %60’ını, 1 bardak süt %40’ını, 1 yumurta %20’sini karşılar.
Iyı bunların genelını yıyorum... Şalgam çok ıçıyorum.. Iyotlu olduğunu bılmıyodum.. Tşkler burhan bey
Himalaya tuzu hakkında bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler..