Reddedilme korkusu yüzünden kimseye açılamıyorum

Otuzlarında ortalama görünüşlü biriyim. Kadınlar tarafından reddedilme kaygısı yüzünden artık ağzımın içine düşen bir kadına dahi ilgi göstermek içimden gelmiyor. Beraber olduğum her kadın için ortalama 6-8 kez de reddedildim. Yani yeni bir ilişkim olsun diye ortalama 6-8 kez reddedilmeyi göze almam gerekiyor. (Rastgele karşılaştığım kadınlar değil bunlar, çeşitli ortamlarda zaman geçirmiş olduğum ve bana ilgi göstermiş kadınlar) Reddedilince ikinci kez sormuyordum ama bir kadın arkadaşım "naz" faktörünü yok saymamam gerektiğini hatırlattı. Reddeden bazı kadınlar da ben yeniden arayıp sormayınca onlar aradılar ve beraberlik yaşadık. Reddedilince vazgeçmeyip tekrar girişimde bulununca bu sadece reddedilme sayımı yükseltmeye yaradı. Benzer deneyimleri yaşayanlar var mı? Tabi bir genelleme yapmak değil amacım ama yukarıda kısaca değinmiş olduğum deneyimlerden yola çıkarak bir erkek sizce ne yapmalı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Daha secici ol !

T

Sorun aslında seçici olmamdan kaynaklanıyor bence. Yani daha fazla seçici olmak çözüm olmayabilir.

Sola Susatan 6 yıl

Sophia değerlendirme yöntemimde hata olabilir elbette. Ama kısaca şöyle değerlendiriyorum: Yaş, boy ve kilo olarak kendi boy ve kiloma uygun, eğitim olarak denk, maddi olanaklar olarak yakın vs gibi detaylandırabilirim. Ama çıtayı aşağı çek demeye çalışıyorsan bu mümkün değil maalesef. Beğendiğin ve layık gördüğün neyse odur, herkes için de bu böyledir. Yani İlyas Salman gibi olup Adriana Lima peşinde koşmuyorum.

Sola Susatan 6 yıl

Fiziksel özellikleri kriterler arasından nasıl çıkarıyoruz? Çekim hissetmediği biriyle nasıl birlikte olur insan. Sapiosexuel değilim. Zeka beni etkiler ama gerçekçi olmamız da gerekiyor. Fiziksel çekim olmayan biriyle sadece arkadaş olabilirim. Öyle değil diyen de yalan söyler.

Sola Susatan 6 yıl

Sophia o zaman zaten böyle kriterlerim yoktur. Tercihlerim elbette var lakin insanı bütün olarak ele alırım. Bazısınını bir gülüşü yeter, bazısının bir dokunuşu. Fiziksel özelliklere takılmıyorum yani o kadar. Ama anlıyorum ki kapitalizmin bize pompaladığı güzel anlayışını çekici buluyorum ben de pek çok erkek gibi ve sorunun ana kaynağı bu olabilir. 1 kadın 10 erkek tarafından istenince sonucun 9 erkek için hüsran olması kaçınılmaz. Bu bir tahmin tabi, derinlemesine deneyerek ulaştığım bir bulgu değil.

Sola Susatan 6 yıl