Robinson sertifikası mı? yoksa Gastronomi M.S. bölümü mü iyidir?

Aşçı arkadaşları bi adım öne alabilir miyiz? Çok önemli bi konu hamkında danışmak istiyorum. Lise son erkek kardeşim var, böyle bir eğitime girmeye hak kazandı. Sizce gastronomi okuması mı daha mantıklı ve getirisi fazla olan bir şey yoksa böyle bir eğitim programı mı? Ben üniversite okumasını istiyorum aslında ama emredici bi tutum sergilemiyorum, hangisi onun için iyiyse o olsun istiyorum. Bu otel "Yabancı dil öğrenirsen yurtdışına da aşçı olarak gönderebiliriz seni." gibisinden konuşmuşlar, gerçekten imkanları fazla mı? Mesela bunu okuyup ardından gastronomi de okusun der misiniz? Bu konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum, teşekkürler şimdiden.

com-lu5ki0xgoz5z4irvz80b.jpg
com-x1aold4gc46qrhn5m7lr.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

Bir gastronomi mezunu olarak şunu söyleyebilirim; zaten kardesinizin ilgisi ve yeteneği varsa her şekilde kendini gelistirebilir. Üniversite pratik olarak pek fazla bisey katmiyor ama teorik olarak, hayat görüşü olarak çevre edinmek açısından çok çok yarari olacaktır.

N

Peki gastronomi mezunlarının iş alanında azalma söz konusu mu?

Ali Bakirsoy 6 yıl

Gms ölmüyecek bir meslek sadece maaş skalası aşşağı düşer kalifiye olunca da kendisi belirler kendi vizete ücretini.

Bulent Özdemirerten 6 yıl

hayır bi çok alanda çalışabilir öğretmenlik, yemek fotoğrafçılığı, menü planlama, yurtdışı, yemek dergilerinde yazarlık vs. Ama her meslekte olduğu gibi kendini geliştirmesi ve sevmesi gerekiyor.

Nuray Özeruz 6 yıl

Nuray Özeruzuz Çok teşekkür ederim farklı meslekler de edinebileceğini bilmiyordum aşçılık dışında. )

Ali Bakirsoy 6 yıl